11.03.2019.

17:36

Foto:

Planeta

PRIVIĐAJU IM SE DRAŽINI ČETNICI, A DŽIHADISTE NE VIDE: Vlada kantona Sarajevo podnela krivičnu prijavu protiv Ravnogorskog pokreta!

Krivičnu prijavu je potpisao premijer sarajevskog kantona Edin Forto, a krivična prijava je podneta i protiv nadležnih koji, kako se navodi, nisu preduzeli ništa da zabrane okupljanje Ravnogroraca.

Kako je preneo Radio Sarajevo, ovaj skup je prethodno bio najavljen, a iz vlade sarajevskog kantona tvrde da je reč o protivpravnom delovanje koje za posledicu, kako se tvrdi, ima uznemiravanje javnosti.

Iz srajevskog kantona tvrde i da je povod organizovanja ovog skupa javno izazivanje i raspirivanje nacionalne, rasne i verske mržnje, razdor i netrpeljivost među konstitutivnim narodima i Ostalima, kao i drugima koji žive ili borave u Bosni i Hercegovini, na osnovu čega postoje osnovi sumnje da su počinili krivično delo.

Krivična prijava je podnešena i protiv NN lica, zbog toga što su, kako se navodi, javno izvikivali parole i pevali pesme koje u sebi sadrže upućivanje ozbiljnih pretnji po život ili telo osoba druge nacionalnosti.

Krivična prijava je, kako se navodi, podneta i protiv NN lica, odgovornih za propust i nepreduzimanje propisanih mera i radnje za sprečavanje ovog skupa.


(VIDEO) POSTROJAVANJE "ČETNIKA" IZAZVALO BES BOŠNJAKA: Pripadnici Ravnogorskog pokreta položili vence na spomenik generalu Mihajloviću!

ČETNICI USTALASALI STRASTI: Ambasade SAD i Britanije "šokirane" i "užasnute"

Tagovi: