20.11.2019.

23:00

Foto:

Planeta

ODBEGLI BANKAR SRĐAN SE PREDAO, ali JEDNA MISTERIJA I DALJE NIJE REŠENA

On je juče saslušan u Splitu, nakon čega mu je određeno mesec dana pritvora. Na saslušanju je priznao da je uzeo novac iz banke, odneo ga u BiH i tamo vratio dugove.

Djaković je prošlog petka natrpao novac u ruksak i prešao granicu. Isti vikend Vrliku, njegov rodni grad je napustila i njegova partnerka. Poslednji signal njegovog telefona policija je locirala u sredu u okolini Sarajeva, tačnije u Goraždu. Gde se skrivao sve ovo vreme i kako se vratio u Hrvatsku tek treba da bude utvrđeno. 

VELIKI OBRT! Otkriveno gde se krije ODBEGLI BANKAR SRĐAN, a njegov poslednji postupak ZAPREPASTIO JE SVE

ŠOK DETALJI O SRĐANU KOJI JE UZEO MILIONE! Pobegao je u Srbiju, UJAK MU JE MOĆAN ČOVEK?! STALNO JE GOVORIO JEDNU REČENICU

RADNICI U BANCI DOŠLI NA POSAO i zatekli PRAZAN SEF! NESTALI MILIONI EVRA, a sve je šokiralo ko STOJI IZA OVE PLJAČKE

Djaković je policiji rekao da su ga ljudi u “Sarajevu kod kojih je odseo jako dobro primili počevši od izvesnog Peđe”.

Kako prenosi Jutarnji list, Djaković je godinama "čistio" račune štediša u ekspozituri u kojoj je bio šef i koja je imala još samo jednu radnici. Iako je i pre bilo sumnji da “obrće” novac s tuđih računa, Djaković je, navodno, kad bi neko od štediša to primetio, odmah nadoknađivao štetu i smirivao situaciju.

U međuvremenu se ustanovilo da je Djaković koristio činjenicu da je kao voditelj male ekspoziture  imao pod nadzorom račune klijenata. Kad je shvatio da bi se zatvaranjem poslovnice i prvom reklamacijom klijenta razotkrila njegova kriminalna rabota odlučio je da uzme pare i pobegne iz Hrvatske. 

Informer

 

Kako saznaje Jutarnji, društvo u kojem se kretao od bega u BiH uglavnom su bile osobe iz kriminalnog miljea. Sa tom količinom novca nije mu bilo ni sigurno da ostane jer bi vrlo brzo shvatio da je i sam meta, ali ne samo od strane pravosuđa.

To je, kako se sumnja, bio razlog zbog kojeg je odlučio da se preda i vrati u grad, jer je shvatio da će mu ipak biti sigurnije iza rešetaka bez novca, nego na slobodi sa para za koje je znalo da ima. 

Sada za policiju i banku ostaje enigma gde je točno završio novac, ali sasvim je izvesno da će ga teretiti za navedeni iznos, a njega neće moći ni približno nadoknaditi ako ne vrati novac pa i da rasproda svu imovinu koju poseduje.

Osim porodične kuće u Vrlici Djaković, koji još iz osnovne škole nosi i nadimak Zec, u svom vlasništvu ima i stan u Splitu pa se ne otklanja mogućnost da je noć uoči predaje proveo u tom stanu, a u kojem žive članovi njegove porodice.

Tagovi: