14.12.2019.

11:05

Foto:

Planeta

USTAŠKE SPLETKE, SE*S I KRVAVI LOV NA SRBE! Tajni dosije otkriva: Evo zašto se Pavelić držao se HITLERA I MUSOLINIJA KAO PIJAN PLOTA!

Krivac za to za bio je vođa hrvatskog ustaško-nacističkog pokreta i ratni zločinac Ante Pavelić.

Naime, poglavar, ili poglavnik marionetske države NDH znao je vrlo dobro da bez podrške Trojnog pakta, odnosno Nemačke, Japana i Italije, ne sme da uradi ništa, piše express.hr.

Sve je to jasno iz uvida u ogroman dosije o Paveliću, koji ima čak 2.000 strana i nalazi se u Hrvatskom državnom arhivu, ali do sad nikada nije objavljen. Sada se delići dosijea nalaze u novoj knjizi "Tajni dosije s dvora, spletke, seks i krvavi lov".

(VIDEO/FOTO) USTAŠA PAVELIĆ OSTAJE, GENERAL FRANKO SELI U JUNU! Madrid sklanja posmrtne ostatke diktatora, ali ne i vođe NDH i njegovog koljača Luburića!

Kako su svedočili njegovi najbliži saradnici Pavelić se držao Hitlera i Musolinija kao pijan plota.

Dosije otkriva i kako je Pavelić osudio Hrvatsku na propast.

Sve je počelo 25. 11. 1941. godine, kada ustaške novine najavljuju sastanak u Berlinu brojnih državnika zbog sklapanja pakta protiv Kominterne, odnosno sa ciljem borbe protiv boljševizma. 

- Danas je glavni grad Velikog Nemačkog Rajha bio pozornica velikoga državnog čina svetsko-istorijskog značenja... Danas su se sastali u Berlinu predstavnici brojnih evropskih naroda i država, da u okviru petogodišnjice potpisa pakta protiv Kominterne između Nemačkog Rajha i Japana stave svoj potpis na produbljenje pakta, odnosno izvrše pristup svojih zemalja ovome paktu, da bi izrazili svoju volju da se bore protiv razornih boljševičkih sila u svetu... Paktu protiv Kominterne pristupile su, ubrzo nakon potpisa od strane Nemačke i Japana, takođe i Italija, Mađarska, Mandžukuo i Španija, a danas je među njima i Nezavisna Država Hrvatska- pisala je ustaška štampa. 

EKSKLUZIVNO! Pismo Ante Pavelića partizanu Viktoru Ivančiću: Štovani Viktore, da ti se zahvalim ŠTO SI KAO PRAVI HRVAT UPAO U JASENOVAC I POMEO SVE DOKUMENTE...

U ime ustaške Hrvatske izjavu je dao šef diplomatije NDH dr Mladen Lorković, koji se hvalio time što je Hrvatska potpisala pakt protiv Komiterne, jer je to zlo:

- Ponosni smo, da naši vojnici koračaju rame uz rame sa svojim njemačkim, talijanskim drugovima, i ostalim pripadnicima prijateljskih država u borbi protiv komunizma. Ustaška Hrvatska ispuniće potpuno svoju dužnost. 

Onda je usledila još jedna pogubna odluka, s obzirom da je na dan nemačkog napada na Sovjetski Savez, 22. juna 1941. godine vlada NDH donela odluku da zatvori prostorije generalnog konzulata SAD u Zagrebu i obustavi njegovu delatnost — očigledno u dosluhu s nemačkim ministarstvom spoljnih poslova.  

Japan je, potom, na Pacifiku iznenada zaratio sa SAD što je odmah izazvalo i objavu rata Osovine Rim—Berlin. Nemačko ministarstvo spoljnih poslova u Berlinu je 11. decembra naložilo poslanstvima Rajha u Budimpešti, Bukureštu, Sofiji, Zagrebu i Bratislavi da su Sile Osovine u ratnom stanju sa Sjedinjenim Američkim Državama.

Samo tri dana kasnije i NDH objavljuje da se nalazi u ratnom stanju s Engleskom i SAD, čime je tzv. poglavnik ove ustašle države definitivno osudio narod na propast. 

- Ne osećamo se samo Trojnim paktom obavezani prema našim velikim saveznicima, već potpuno po našem najdubljem uverenju, kada utvrđujemo, da i Nezavisna Država Hrvatska proglašava ratno stanje sa Sjedinjenim Američkim Državama i sa Velikom Britanijom. Hrvatski narod uzima na sebe svaku dužnost i svaku žrtvu, koja iz toga proizlazi, uveren, da će mu to po pobedonosnom kraju ovoga rata biti od najveće koristi- rekao je Pavelić tada. 

(FOTO) PAVELIĆ OVAKO PRERUŠEN POBEGAO U ARGENTINU! Ministarstvo spoljnih poslova otkrilo tajnu staru 71 godinu!

Ali, od toga, naravno nije bilo ništa. Iako je bio poznat po teroru, koncentracionim logorima i mučenju Srba, Pavelić ne samo da nije pobedio u ratu, već je osramotio Hrvatsku, iz koje je bio prinuđen da pobegne u Argentinu, gde je i umro.
 

Tagovi: