• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Iskra

28.04.2019

13:21 >> 13:23

EKSKLUZIVNO! Pismo Ante Pavelića partizanu Viktoru Ivančiću: Štovani Viktore, da ti se zahvalim ŠTO SI KAO PRAVI HRVAT UPAO U JASENOVAC I POMEO SVE DOKUMENTE...

Društvo

EKSKLUZIVNO! Pismo Ante Pavelića partizanu Viktoru Ivančiću: Štovani Viktore, da ti se zahvalim ŠTO SI KAO PRAVI HRVAT UPAO U JASENOVAC I POMEO SVE DOKUMENTE...

Podeli vest

Nedavno je objavljen FBI dokument koji opovrgava sumnje kako je Adolf Hitler izvršio samoubistvo i da je, u podmornici, pobegao u Argentinu, završio svoj život u luksuznoj vili negde u Andima. Javnosti je promakao još jedan deklasifikovani dokument, tačnije pismo poglavnika Ante Pavelića izvesnom Viktoru Ivančiću, partizanskom kapetanu prve klase

On je bio lično delegiran od strane druga Tita da sa svojom jedinicom upadne u logor Jasenovac i zapleni sav materijal o stradanju Srba, Jevreja i Roma i da istovremeno, sa saradnicima pomogne tajno prebacivanje ustaških oficira i njihovih pomagača u Vatikan!

Drug Tito je naime, posle susreta sa Čerčilom u Napulju 1944. svratio do Rima da se divi Pijeti i Sikstinskoj kapeli. U srpskoj istoriografiji nije postojao dokument kojim bi se potvrdilo da je Tito sreo Papu Pija XII  i da su tom prilikom dogovorili propuštanje hrvatskih ratnih zločinaca da započnu novi život na krajnjoj granici zapadne hemisfere. 

Sumnje su postojale najviše zbog istine da su partizani prvo oslobađali Rijeku i Trst, pa tek onda Zagreb. Kako bi, navodno, ustaše imale vremena da se deložiraju iz njihove prestonice. Pismo Pavelića Viktoru Ivančiću skida mrenu sa  teških trenutaka istorije Jugoslavije i zato čitaoci zavređuju da se pismo objavi u celini…

Štovani Viktore Ivančiću,
Prije svega da ti se zahvalim što si kao pravi Hrvat bio na čelu partizanske jedinice koja je upala u Jasenovac i što si pomeo sve dokumente do kojih je trebalo da dođu četničke horde partizana i još mi je draže što si od one četnikuše Dijane Budisavljević, kojoj sam lično dozvolio da u Jasenovcu obnaša humanitarni rad, pokupio papire. Svaki put kada sam nekome učinio uslugu to mi se razbilo  o glavu!
Činjenica da papiri neće završiti u srpskim rukama znači da neće moći da lažu kako ih je ubijeno milion, jer tako je i onaj Kurcio Malaparte (kakvo ime, božiju ti mater, Hrvatski bi se to reklo 'Nježnik zlovoljnik') kod mene vidio u korpi pola korpe srpskih očiju i  napisao, zamisli, u Koriere dela Sera da je korpa bila ispunjena do vrha!
Treba da znaš, dragi Viktore da mi Hrvati ustaše umiremo dva, a živimo tri puta. Ti znaš da je genijalna zamisao o čistoj Hrvatskoj san svih Hrvata, a sve ti je to izvedeno iz genijalne glave pravaša Ante Starčevića, iako je tu ostalo još mnogo posla. Uzdam se u Boga, Hrvatsku  i u vas - hrvatsku mladež. Vjerujem da će budućnost biti pravedna i da će ta stvar sa trećinama i Hrvatskom čistom od Srba biti zgotovljena, a tebe molim, ako budeš živ, pomozi oko te posljednje trećine. Tada će biti dovoljno da šutiš, da ne kenjaš mnogo, jer to će biti i surovo, ali ne treba zaboraviti, mi smo  čuvari Zapadne kapije. Ne brini naći će se već neko poput mene i Maksa Luburića da se ta stvar dovede do kraja.
Stopostotno sam uvjeren, dragi Viktore, da ćeš poslije one akcije našeg prebacivanja na sigurno biti nagrađen od maršala, a nadam se i da ćeš skinut uniformu i napredovati u Službi! Viktore, ti si sušta suprotnost od nekih. Evo ga taj Miroslav Krleža, pas mu majku jeb'o, Maček mu nudio da se seli u Austriju, a ovaj nazovi pisac, lakirana bundeva sa šeširom, naučio da zove Starčevića „Stari" i kad je vidio Broza  pitao ga da li može njega zvati „Stari". Ovaj mu odobrio i pizdun se preselio u komunistički tabor!
Vidimo se, Viktore Ivančiću!



Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Jeca

pre 4 godine

I šta je ovde laž? Ispunjena mu je želja, nije mnogo vremena prošlo, Hrvatska je očišćena, ostali samo Hrvati...

Mile

pre 4 godine

A hvala bogu mlade Hrvatice rado dolaze u Bg jer je sad tamo dosadno bez Srba. Kome je do sexa uz Thompsonove pesme... Ali uz "cajke" brzo postaju radodajke.

Mate

pre 4 godine

Hahahahahha Barem 30 pisama Paveliča sam čitao iz raznih izvora. On jeste bio zlo, ali njegova pisma nisu bila ovakva, kao da seljak piše. Ovo pismo ste jučer napisali, u Informerovom stilu. "nije bila korpa puna očiju, nego do pola". Pa sramota me vaše sramote. Samo vi rajcate narod. Ko pada na ovo, nije bolje ni zaslužio.

milena

pre 4 godine

Dok se pomenu vaši zločini odmah se "rajca" narod. A da probate ipak da se pokajete , šta misliš?

Mate

pre 4 godine

Za što da se pokajem za čije zločine? O čemu ti pričaš? Moj djed je bio partizan, 5 djece izgubio i ženu u ratu, bio je komunist i Jugoslaven, a kad je umro, našao sam mu uredno složenu Hrvatsku zastavu u ormaru. Onog trena kad se ti pokaješ za klanje u Srebrenici, ili Vukovaru, ja ču za Jasenovac. Nemaš ništa s tim? E pa ja s Jasenovcem još i manje. Niti je pobijeno koliko vi tvrdite, niti su svi Hrvati krivi za to. Kao što ni svi Srbi nisu krivi što 100 godina pokušavaju osporiti Hrvatima nacionalnost, jezik, kulturu, dakle sve.

Istina

pre 4 godine

...lijepa njihova je sada očiščena od srba jer su to radili i javno i tajno godinama ali uskoro će lijepa njihova biti očiščena i od hrvata kada svi beže iz lijepe njihove ka zapadu... a ante neka gori u paklu još 100000000 godina i da bog da se ne rodio ponovo kao što se neće roditi ni napoleon, hitler, musolini... kaznio ga bog jer nema naslednika na ovo svetu a tamo na onom svetu su ga dočekale sve žrtve ustaškog zločina... sudili su nevinima, sada Isus dragi sudi njima, da bog da goreli večito u paklu...

NIKOLAKRAJINALONDON

pre 4 godine

Dogovor Tita sa nekim o propustanju ustasa opovgraba Blajburg.

Nemanja

pre 4 godine

Hvala za objavljivanje ovakvog dokumenta. To samo pokazuje sa kim Srbi imaju posla i kako druga strana sta god da govori isto misli i ne otstupa od datog zadatka. A vi ludi Srbi hrlite i dalje na Jadran, pevajte im pesme i uvlacite im se. A za njih ne treba da brinemo, u dubine svoje duse svi oni znaju da poticu od Srba i da su izdali svoj rod. I koliko god zlocina ucinili da bi to pokrili i od pape milost dobili ne mogu da uklone taj duboki trag u sebi.

Voja

pre 4 godine

Veću glupost nisam pročitao. Je l' ima neki dokaz za ovo pismo?

Srđan

pre 4 godine

Znam ja da je ovo tabloid, ali ovaj falsifikat nije ni taj nivo. Pisao ga je neko ko je naučio sva slova i ništa više.

falsifikat

pre 4 godine

Ko ce u ovo da poveruje?Ovo je cist falsifikat.Ovo je izmisljena prica.Ne brukajte se novinari ovakvim clancima.Imajte dostojanstvo i ne skrnavite svoju profesiju.

Marcco

pre 4 godine

Ala ste se nalupali... za sve pare! Pismo, te purgerski, te splićanski, te međumurski...

nikanor

pre 4 godine

Čist falsifikat, isto kao i onaj sa Hitlerom. A dokument koji dokazuje susret Pape Pija XII i Tita u Rimu, pronašla je Smilja Avramov u arhivi Vatikana.

Ja

pre 4 godine

I svi cute zajedno sa Vama novinarima sto se ne otvori Tito dosije.Cemu zataskavanje i posla 40 god.Toliko ima toga a srpski politicari cute i umesto da se to otvori oni zataskavaju od svog naroda Nema tog zakona koji to moze da zabrani a koji sami donosimo.I namerno je produzen rok ZASTO?Umesto sa vi burgijate na tome svi cute.Znaci da je toliko toga da bolje mi Srbi i ne znamo,krije se od nas.Verovatno bi se i mnoge stvari predupredile.Mislio sam da je vas glavni urednik malko drugaciji, kako se predstavlja,ali ?

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija