04.03.2020.

16:17

Foto:

Planeta

NOVI MILOV PRITISAK NA SRBE! Isključena struja SRPSKOJ KUĆI!

Ne sporeći potraživanja Elektroprivrede Crne Gore za utrošak električne energije, u saopštenju Saveta se navodi da projekti srpskih organizacija, koji se bave očuvanjem identiteta srpskog naroda u Crnoj Gori, nisu imali podršku fondacija koje za tu namenu imaju opredijeljena sredstva.

- Od ukupno više od četiri miliona evra opredeljenih sredstava u proteklom periodu, u Fondu za zaštitu i ostvarivanje manjinskih prava i Ministarstvu za ljudska i manjinska prava, srpskim organizacijama dodeljeno je manje od jedan posto, iako srpski narod čini natpolovičnu većinu građana Crne Gore koji koriste podršku navedenih fondacija - navodi se u saopštenju, preneo je portal In4S.

(FOTO) ČIME JE MILO ZAVREDEO TOLIKU PODRŠKU VAŠINGTONA? PA, POMAGAO IM JE TOKOM BOMBARDOVANJA SRBIJE! Ameri to pamte i sada ih baš briga za srpske svetinje!

 

Napomenuli su da srpske organizacije i pojedinci, od izdvajanja Crne Gore iz zajedničke države, pa do danas, nisu dobijali podršku ni od Ministarstva kulture, kao ni Centra za kulturu manjina, što, kako ističu, svedoči o očiglednoj diskriminiaciji srpskog naroda u Crnoj Gori.

U saopštenju se ukazuje da će, ukoliko se ne pronađe adekvatno rešenje, doći do potpunog zaustavljanja rada srpskih medija u Crnoj Gori.

 

Tagovi: