• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: IN4S/Informer

04.03.2020

10:54

(FOTO) ČIME JE MILO ZAVREDEO TOLIKU PODRŠKU VAŠINGTONA? PA, POMAGAO IM JE TOKOM BOMBARDOVANJA SRBIJE! Ameri to pamte i sada ih baš briga za srpske svetinje!

Balkan

(FOTO) ČIME JE MILO ZAVREDEO TOLIKU PODRŠKU VAŠINGTONA? PA, POMAGAO IM JE TOKOM BOMBARDOVANJA SRBIJE! Ameri to pamte i sada ih baš briga za srpske svetinje!

Podeli vest

Čime je Milo Đukanović zavredio toliku podršku Vašingtona i Pentagona?! Odgovor na ovo pitanje je prost! On je Amere zadužio tokom divljačkog bombardovanja Srbije i SRJ 1999. godine, kada je pomagao NATO da što efikasnije udari po našoj vojsci!

Vašington mu to, naravno, nije zaboravio i sada ga podržava u otimačini srpskih svetinja u CG i napadima na SPC! Tačnije baš ih briga za to

Da je ovo tačno pokazuje i pomalo zaboravljeni autorski tekst izaslanika Bila Klintona i "glavnog kasapina Srbije" Ričarda Holbruka za "New York Times", koji je preneo magazin "International Herald Tribune" u svom broju od 10. aprila 2001. godine! Evo, pa prosudite sami...

Holbruk je tada bez imalo zadrške i stida otkrio kako se Đukanović hrabro suprostavio predsedniku Slobodanu Miloševiću, kao i da je pomagao NATO u ogromnoj meri tokom rata na Kosovu.

KIJEV I VAŠINGTON SPREMAJU UDAR NA SEVERNI TOK 2 - PORUČUJU DA ĆE GA SAHRANITI! Na meti i Srbija zbog Turskog toka! Moskva i Putin to neće dozvoliti!

U tekstu koji nosi naziv "Četiri balkanske krize trebaju pažnju NATO", Holbruk je analizirao situaciju u Bosni i Hercegovini, Makedoniji, Kosovu i Crnoj Gori. Na samom početku je pozdravio hapšenje Slobodana Miloševića, priželjkujući, isto tako, hapšenje Radovana Karadžića i Ratka Mladića. Prvog je okarakterisao kao „rasističkog vođu bosanskih Srba", dok je Mladića označio za „masovnog ubicu". Holbruk je, sudeći po tekstu, bio apsolutno beskompromisan prema srpskim, ali i hrvatskim političkim namjerama koje su išle u pravcu ugrožavanja teritorijalne cjelovitosti Bosne i Hercegovine, insistirajući na doslovnom pridržavanju Dejtonskog sporazuma.

Riječ prekora imao je, čak, i za makedonske Albance, apelujući na Vašington da ne smije dozvoliti građanski rat u Makedoniji, poučeni iskustvom od prije nekoliko godina. Za rješavanje kosovskog problema predložio je dijalog i dogovor Beograda i kosovskih Albanaca.

MOSKVA ZAHVALNA NATO I AMERIMA, OTKRILI SU JOJ VOJNU STRATEGIJU ZA NAPAD NA RUSIJU! Putin sada zna šta je i kako radi "Trojanski konj"!

Projavu "separatističkih" tendencija Holbruk je vidio u nešto pasivnijoj američkoj politici na Balkanu, što je, prema njemu, nedopustivo, jer se, kako je istakao, mir u Evropi brani upravo na Balkanu.

Foto: Reuters/Printskrin/Fotoilustracija

Međutim, jedini primjer gdje Holbruk nije predložio intervenciju SAD-a u slučaju "separatizma" bila je Crna Gora, uprkos zvaničnom protivljenju Zapada zbog potencijalne destabilizacije regiona.

Holbruk ističe da u slučaju značajnije pobede DPS-a na predstojećim parlamentarnim izborima od 22. aprila, međunarodna zajednica će morati da prihvati narodnu volju i, ako Crna Gora proglasi nezavisnost, Holbruk predlaže da se Zapad pripremi za ovu mogućnost i da ne troši američki uticaj u suprostavljanju, poručujući na kraju: "Mogli bismo živjeti sa crnogorskom nezavisnošću".

Foto: Reuters/Printskrin/Fotoilustracija

Dakle, više je nego očigledno da je Milo Đukanović tada zavrijedio određene kredite na Zapadu, ali i kod Holbruka lično, čim je njegov atar vladavine posmatran kao izuzetak od uspostavljenog principa pacifikacije ovog dijela turbulentnog Balkana i spriječavanja afirmacije bilo čijih političkih projekata. Povjerenje Zapada je zadobio „hrabrim suprostavljanjem Miloševiću" i izdašnoj pomoći NATO-u u trenutku kada je na Srbiju izvršena kopnena i vazdušna agresija.

Sve o događajima u Crnoj Gori čitajte OVDE.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
deda Raša

pre 4 godine

Ma ono oko rusenja Milosevica i oko bombardovanja je samo uvertira za ovo sto danas cini. Srbija je i posle bombardovanja opstala i opstace,on ce nestati. Sada milo zeli da zada jos koji udarac srpstvu i SPC. Vece p***uzne muve ne vidjeh. A kod amera je svaka roba za jednokratnu upotrebu,gde ce posale????

mornar popaj

pre 4 godine

Kome jos nije jasno neka procita knigu ''Vatikanske ubice'' pisac Alberto Rivera.To bi trebalo da procitaju svi Srbi od g.Vučića pa na dalje.Nakon toga povezite događaje od 90-te do danas,biće jasno i onima sa manjkom sive mase.

srb

pre 4 godine

Sve ovo sto ste naveli i jos mnogo toga sto je sakriveno od naroda Srbije zna BG klika odavno!?Zar nije objavjeno ..........

Doktor nauka

pre 4 godine

Prvu Banku amerike je otvorio rotchild jezuitski rimski bankar koji je danasnji jevrej , a Prvu Banku crne gore je otvorio rotchild jezuitski rimski bankar koji je danasnji jevrej , a taj isti rothschild jezuitski rimski bankar koji je danasnji jevrej je otvorio i solomonski hram na tudjoj zemlji tj palestinskoj zemlji , rimskoangloamericka mafija i rotchildovi agenti bankari su bombardovali Jugoslaviju i Srbiju i oni danas pljackaju narode i narodnosti , pljackaju radnicku klasu i otimaju zemlju , industriju , energetske resurse , a medjunarodnu politiku , politicke partije i kandidate kontrolisu stampanjem novca u vlastitoj stampariji koja funkcionise van svih parametara zakona . Organizirani politicki medjunarodni kriminal je to .

MILIJA SUZOVIC

pre 4 godine

MILO LOPUŽO, DA NISU TVOJI POSTAVLJALI LOKATORE ZA BOOMBARDOVANJE SRBIJE, SVE LIČI DA JE TAKO JEL OVDE NE OTKRIŠE NIJEDNOG POSTAVLJAČA LOKATORA

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Kako lako ispraviti grešku u podacima katastra
Društvo

Kako lako ispraviti grešku u podacima katastra

Zbog dezinformacija, plasiranih preko društvenih mreža i pojedinih medija, da se svi zahtevi katastru podnose preko advokata, Republički geodetski zavod obaveštava javnost da postoje zahtevi za koje nije obavezno da se angažuje advokat već ih građani mogu i sami podneti, među kojima su zahtev za promenu prezimena ili matičnog broja.

19.04.2024

11:21

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija