09.03.2020.

13:21

Foto:

Planeta

MILOVO LUDILO! HAPSI SVEŠTENIKE, ZABRANJUJE SVEĆE! Crnogorski diktator povlači sve iracionalnije poteze

Đukanovićeva policija tokom vikenda je zabranila ulazak u Crnu Goru monahu iz Ostroga čije je svetovno ime Stanko Pešut, i to bez ikakvog obrazloženja. Pešut je priveden i deportovan nazad za Srbiju čim je sleteo na podgorički aerodrom. Osim toga, crnogorska policija sprečila je i uvoz 12 kilograma sveća za potrebe Manastira Svete Trojice u Pljevljima!?!

Podgorički mediji pišu da je u vrhu Uprave policije Crne Gore doneta odluka da zabrani ulazak u zemlju za više od 300 sveštenika, monaha i monahinja SPC.

Ovim povodom oglasila se Uprava crnogorske policije šturim saopštenjem u kojem je samo navedeno da 'pored Zakona o slobodi veroispovesti, postoje i drugi zakoni koje moraju poštovati svi, pa i Mitropolija crnogorsko-primorska'.

I KAMEN BI ZAPLAKAO! POTRESNA ISPOVEST MILA ĐUKANOVIĆA: Žrtvovao sam 30 godina na vlasti, a mogao sam da budem ŠEF KOMUNALNOG!

Informer

Uprkos sve jačoj represiji režima, i sinoć su širom Crne Gore održane protestne litije. Okupljanja građana u znak podrške SPC u Crnoj Gori organizovana su i u inostranstvu, pa je tako u organizaciji Eparhije austrijsko-švajcarske i Crkvene opštine Sveti Sava u Beču održano molitveno okupljanje sa kog je upućen apel da se prekine kršenje ljudskih prava Srba u Crnoj Gori.

(FOTO) ČIME JE MILO ZAVREDEO TOLIKU PODRŠKU VAŠINGTONA? PA, POMAGAO IM JE TOKOM BOMBARDOVANJA SRBIJE! Ameri to pamte i sada ih baš briga za srpske svetinje!

Episkop austrijsko-švajcarski Andrej, koji je predvodio litiju u Beču, zahvalio se svima koji su došli da iskažu saosećanje i solidarnost sa srpskom crkvom i narodom u Crnoj Gori.

- Oni su primorani da od kraja decembra izlaze na ulice i protestuju protiv svršenog čina pred koji su stavljeni. Apelujemo na austrijske i evropske vlasti da stanu u odbranu prava naroda u Crnoj Gori - poručio je episkop Andrej.

Hapšen zbog trobojke, ali ne odustaje od litija

Nikšićanin Vidoje Kisić (73) uhapšen je prošle nedelje jer je u blizini svoje kuće, na zidu pored puta, nacrtao zastavu Srbije i zbog toga će morati na sud. Vidoje kaže da crnogorska policija pokušava da takvim postupcima zastraši građane.
- Za mene je trobojka simbol slobode i ljubavi. Zato sam rešio da ofarbam jedan zid u boje naše zastave. Ubrzo su došli policajci. Policajac me je pitao: 'Gospodine, crtate li?', a ja sam rekao: 'Crtam i crtaću.' Nekoliko sati sam bio u policijskoj stanici. Pisali su mi prekršajnu prijavu i dobiću poziv za sud. Ne plašim se da idem na litije. A sad sam trobojku nacrtao i u svom dvorištu. Moje dvorište je moja imovina, pa da vidimo da li će me opet hapsiti... - poručuje Kisić.
A. G.

Tagovi: