11.06.2020.

20:01

Foto:

Planeta

SPECIJALCI PRETILI MONAHINJAMA, UŽASNO JE ONO ŠTO SU IM REKLI! Amfilohije otkrio detalje milogorskog divljanja u Ulcinju, pa pozvao vernike da ne glasaju za BEZBOŽNU VLAST!

On je pozvao narod da ne glasa za aktuelnu vlast ukoliko ne povuku sporni Zakon o slobodi veroispovesti.

Večeras je u Hramu održan moleban za, kako su saopštili iz Mitropolije crnogorsko-primorske, mir i bratsku slogu.

- Sabranja crkve vekovima traju na ovim prostorima i sada se nastavljaju. Litije pozivaju na izmirenje braće, ove naše litije su jedinstvene. Narod se probudio duhovno i ništa ne traže. Sabrao se da u ljubavi proslavlja Boga. Ova naša sabranja su vezana i za bezakonje, onaj zakon koja nam je u noćna vremena nametnula Skupština, kojim se otimaju zadužbine drevne, koje nisu građene ni za kaluđere ni vlastodršce, već u slavu Boga - kazao je mitropolit Amfilohije.

VLAST U BUDVI NIJE PROMENJENA, NE RADI SE TO U HOTELSKOM RESTORANU! Marko Carević razobličio milogorce: OVAJ PROPALI POKUŠAJ JE ZNAK NEMOĆI DPS!

- U tom duhu su i naša sabranja kao molba onima na vlasti sa se otrezne i ne otimaju od crkve Božje. Ono što nas je zapanjilo, i nas i Evropu ovih dana, je rušenje crkava i otimanje. Započelo sa otimanjem i rušenjem konaka na Briskoj gori. Okupator je srušio, i u Ulcinju su došle antiterorističke grupe naoružane do zuba kod četiri monahinje - dodao je on.

Mitropolit je kazao kako su pripadnici antiterorističke jedinice zapretili monahinjama da će ovako proći i druge crkve.

Ispred hrama se nakon molebana okupilo više od stotinu sveštenika i monahinja, a na platou se okupilo i više stotina građana.

Nastavak litija najavljen je za nedelju.