17.06.2020.

07:31

Foto:

Planeta

KLADIONICE TUŽILE DRŽAVU! Traže naknadu štete od 35 miliona!

O tome je predstavnik priredivača igara na sreću obavestio članove Odbora za finansije u Narodnoj skupštini RS, preneo je sinoć portal Kapital.

Narodnoj skupštini RS je predložen Nacrt zakona o izmenama i dopunama Zakona o igrama na sreću, a kao predlagač je naveden Inicijativni odbor radi ostvarivanja građanske inicijative za izmenu Zakona o igrama na sreću.

Taj odbor je Nacrt zakona predložio "na osnovu obraćanja građana i priredivača igara na sreću",

Njihov predstavnik je rekao da je zbog Zakona o igrama na sreću dosta ljudi ostalo bez posla, da je 280 poslovnica zatvoreno, da je zanemarljiv uticaj na prihode Budžeta RS i da je RS tužena pred sudom u Vašingtonu za 35 miliona evra štete, kao i da će biti još tužbi.

USTA SU VAM PUNA PRAVNE DRŽAVE, SAMO PONAVLJATE KAO PAPAGAJI! Dodik odbrusio pojedinim stranim ambasadorima: JASNO SE VIDI NA ČIJOJ SU POLITIČKOJ STRANI!

Njihov Nacrt nije prošao i nije uvršten u dnevni red današnje sednice Narodne skupštine, prenosi B92.

Samostalni poslanik u NSRS Milan Radović upitao je ministarku finansija Zoru Vidović o tužbi od 35 miliona evra, na šta je ona odgovorila da ne zna ništa o tome.

Vidovićeva je odgovorila da se u ovoj godini očekuje povećanje prihoda od priredivanja igara na srecu i da bi oni trebali da iznose oko 60 miliona konvertibilnih maraka.

Ona je rekla da je netačno da su zatvoreni brojni objekti za igre na sreću.