15.06.2021.

22:05

Foto:

Planeta

SRBI U CRNOJ GORI NE DOZVOLJAVAJU LAŽ, IZ REZOLUCIJE BRISATI REČ GENOCID! Četiri stranke zahtevaju osudu svih zločina u BiH i SFRJ!

U jednom od amandmana predviđeno je brisanje reči "genocid u Srebrenici" i dodavanje reči "zločinima na prostoru Bosne i Hercegovine i cele bivše Jugoslavije", pa bi tako naziv Predloga Rezolucije glasio "Rezolucija o zločinima na prostoru Bosne i Hercegovine i cele bivše Jugoslavije", prenosi Borba.me.

Kako je navedeno u Predlogu, ovim amandmanima se osuđuju svi zločini na teritoriji Bosne i Hercegovine i čitave bivše Jugoslavije sa punim pijetetom prema svim žrtvama i konstatujući da su svi ljudi jednaki pred zakonom.

Ne želeći da pravimo razliku između žrtava najoštrije se osuđuju svi zločini počinjeni tokom građanskih ratova u bivšoj Jugoslaviji, navodi se u Predlogu.

EU I SAD NI PO KOJU CENU NEĆE DA OSTAVE NA MIRU SRBIJU, RUSIJU, KINU... Još više će se petljati u probleme na Zapadnom Balkanu! ŠTA REĆI...

Ohrabruju se nadležne institucije u pogledu procesuiranja odgovornih za ratne zločine počinjene na teritoriji Crne Gore za navedeni period. Naglašava se značaj postizanja pravde radi trajnog pomirenja u regionu kao i jačanja međunacionalne i međuverske tolerancije, razumevanja i solidarnosti, kao i da se konačno ovim dokumentom "stavi tačka na eksploataciju svih žrtava bez obzira na veru i naciju u dnevno političke svrhe".

Prošle nedelje amandmane na Predlog Rezolucije o genocidu u Srebrenici podnele su i Demokrate, ali se tim amandmanima u prvi plan stavlja genocid u Srebrenici, pa onda svi ostali zločini na području bivše Jugoslavije.

SRBI, NE MEŠAJTE SE! HRVAT KOMŠIĆ UDARIO NA HRVATA MILANOVIĆA! Šta je to NATO uradio pa su dva Hrvata krenula da "JEDAN DRUGOM VADE OČI"?!

Demokrate, naime, traže se da se prvobitni naziv Rezolucije promeni i da glasi "Rezolucija o genocidu u Srebrenici i drugim zločinima na prostoru bivše Jugoslavije".