• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug/Informer

15.06.2021

19:25

SRBI, NE MEŠAJTE SE! HRVAT KOMŠIĆ UDARIO NA HRVATA MILANOVIĆA! Šta je to NATO uradio pa su dva Hrvata krenula da "JEDAN DRUGOM VADE OČI"?!

Tanjug/AP/Beta/Fotoilustracija

Balkan

SRBI, NE MEŠAJTE SE! HRVAT KOMŠIĆ UDARIO NA HRVATA MILANOVIĆA! Šta je to NATO uradio pa su dva Hrvata krenula da "JEDAN DRUGOM VADE OČI"?!

Podeli vest

Član Predsedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić ocenio je da to što u završni dokument samita NATO nije ušla formulacija "konstitutivnost naroda u BiH", kao što je tražio hrvatski predsednik Zoran Milanović, govori o tome da je taj koncept "suprotan NATO i EU standardima"

Komšić navodi da se u deklaraciji ne pominje konstitutivnost naroda na čemu su iz Hrvatske snažno insistirali i da je to "još jedna delegitimizacija tog prevaziđenog etničkog koncepta na međunarodnoj sceni'''', prenosi Klix.ba.

- Stoga, ali i zato, pozdravljam Deklaraciju koja je usvojena na samitu NATO i koja je još jednom potvrdila suverenitet BiH i podršku evroatlanskim reformskim procesima - rekao je Komšić.

Samtra da je podrška Dejtonskom sporazumu u Deklaraciji, na čemu je Hrvatska takođe insistirala, očekivana, konstantna i da nije nikakva novost.

PODGORICA MOLI MOSKVU DA OBNOVI AVIO-SAOBRAĆAJ SA CRNOM GOROM, ovde su vam nekretnine, biznisi... Đetići kad su u nevolji, uvek se sete Rusije... Nema para od NATO turista?!

Podsetimo, hrvatski predsednik Zoran Milanović izrazio je zabrinutost zbog otpora nekih država da se poštovanje Dejtona ubaci u tekst
 
- Ovo me upućuje ne jedini mogući zaključak da neki imaju nekakve kreativne planove s BiH. E, tu će se Hrvatska pitati, pitaće se i bosanski Srbi, nisu bili naši saveznici u ratu, bili su neprijatelji, Bošnjaci su ipak bili saveznici u najvećem delu vremena, ali ono što mene zanima u BiH, celovitoj, neokrnjenoj, jedinstvenoj i to nikada ne dovodim u pitanje, jeste sudbina i temeljna državna glasačka i gradanjska prava bosansko-hercegovačkih Hrvata, koji su skoro svi hrvatski državljani - dodao je on.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Crno_Sunce

pre 2 godine

Komšić NIJE Hrvat,ne zastupa hrvate i nema Hrvatsko državljanstvo ni dokumente.

kako

pre 2 godine

Nije Hrvat? Šta je, katolik Bosanac? Musliman nije! Dajte više ljudi mante se srednjevjekovnog teritorijalno-osvajačkog mentaliteta pustite ljude da žvie.

Miro

pre 2 godine

Koliko sam shvatio hrvati su bili saveznici u ratu osim u nekom periodu dok su im Srbi bili neprijatelji. Od silnog prijateljstva su pocinjeni mnogi zlocini npr Ahmici, Vares itd. Inace se taj period odnosi na 1993 godinu kada su hrvai i bosnjaci ratovali jedni protiv drugi i u zavisnosti od ishoda cesto bezali i jedni i drugi na Srpsku stranu. Hrvati na Sokolac npr. I jedni i drugi su u borbama cesto trazili podrsku srpske artiljerije, tenkova i borbenih vozila te slobodan prolaz kroz srpske teritorije. Sada bi da to opet ponove? Ili sta vec.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!
Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!

Pripadnici kriminalne grupe Radoja Zvicera i Nikole Vušovića zvanog Džoni sa Vračara, koji su u bekstvu, među kojima je i Vladimir Kovačević zvani Kovač koji je optužen da je 20. marta 2020. namamio na sastanak pokojnog Aleksandra Halabrina, izjavio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da je pokojnog poznavao, ali da nisu tačni navodi optužnici da je bio član kriminalne grupe koja je optužena za njegovo ubistvo.

28.03.2024

12:54

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija