17.06.2021.

07:00

Foto:

Planeta

IZVEŠTAJ GRAJFOVE KOMISIJE O SREBRENICI POSLEDNJA JE ŠANSA ZA BOŠNJAKE DA NAPRAVE DIL SA SRBIMA! Može li se Sarajevo izdići iz...

Fakti presnose njegovu reakciju na izveštaj te komisije:

Mislim da u Izveštaju komisije nije samo riječ o broju ubijenih Srebreničana nego i o načinu njihove pogibije.

Nisu svi Srebreničani ubijeni kao ratni zarobljenici. Mnogi su poginuli u borbi, mnogi u minskim poljima prilikom povlačenja, a neki su ubijeni u međusobnim obračunima, dok su neki poginuli na potpuno drugim mestima.
       
Naročito je za komisiju bilo važno vrijeme smrti jer su neki ginuli puno prije egzodusa Srebreničana u julu 1995.

Na žalost, mnoga sudska veštačenja ostala su nedostupna ozbiljnoj analizi i proveri, jer su obavljena u Tuzli i Visokom.

VRI U CRNOJ GORI! KRIVOKAPIĆ VEĆ SUTRA NEĆE BITI PREMIJER CG?! Đukanović i DPS preuzimaju vlast, ili slede novi izbori! ŠTA GOD DA BUDE, SRBI SU...

Tu je svakako i politička pozadina bitna: uloga Alije Izetbegovića u dogovoru sa Bilom Klintonom i Žakom Širakom... uloga UNPROFORA kojim su upravljali francuski generali Bernar Žanvije i Filip Morion...
       
Pred komisijom je bio zaista težak zadatak, jer ako je u bosanskom ratu Srebrenica predstavljala trijumf zločina, ona je istovremeno bila i trijumf propagande.
       
Ovaj izveštaj doprinosi razbijanju propagandne matrice koja je kreirana na Zapadu i provodi se još uvek haškim presudama.

Izveštaj komisije Vlade Republike Srpske, kojom je predsedavao ugledni izraelski naučnik Gideon Grajf, na najvažnijoj tački pritiska i satanizacije celog srpskog naroda kroz sankcionisanje njihovih političkih i vojnih elita u proteklom ratu, vraća nas najvažnijem pitanju funkcionisanja zajedničke države BiH: dijalogu o svim spornim temama.

Naravno da je sporna tema nametanja krivice u lažnim i netačnim događajima, višestruko uvećavanje žrtava na jednoj strani i obesmišljavanje srpskih žrtava.

BEOGRAD NIKAD BRUTALNIJE UPOZORIO KFOR I NATO NA KIM! Ni ne pomišljajate na to, Srbija, a ni svet, vam to nikad ne bi oprostili!

Zato Bošnjaci u Sarajevu i zapadni mentori i kreatori srpske krivice ovaj izveštaj moraju shvatiti kao poslednju šansu za dijalog o Srebrenici, ali i o drugim temama.

Poznato je da su vođe iz Srebrenice -  predsednik opštine i predsednik SDA Ibran Mustafić, te šef policije u Srebrenici Hakija Meholjić kao i pukovnik 28. divizije iz Srebrenice Huso Salihović - otvoreno govorili i isticali međusobna ubistva, zločine i ubijanje Bošnjaka od strane Nasera Orića i njegovih falangi, te ubistvo prvog komandanta Teritorijalne odbrane Srebrenica Nurifa Rizvanovića i pokušaj ubistva Ibrana Mustafića, a koje je Orić organizovao.

OVO SRBI NE SMEJU DA PRIHVATE NI PO KOJU CENU: Paklene namere "vašingtonske močvare", ako im to prođe u pitanju su i Srpska i KiM, ali i Srbija!


Sve te žrtve moraju se klasifikovati i jasno ukazati na elemenat međusobnih ubistava, lažnih podataka i izmišljenih identiteta kako bi dijalog bio na korist zajedničkoj budućnosti dva naroda.
       
Zadnji je čas i ovaj Izveštaj mora biti doprinos dijalogu o otvorenim pitanjima, a ne povod za nove sukobe.