17.06.2021.

22:02

Foto:

Planeta

ŠTA SADA, LEPOSAVIĆ JE SMENJEN?! KRIVOKAPIĆ VIŠE NEMA VEĆINU, SRBI GA NEĆE, A DIL SA MILOM I DPS NE SME DA PRAVI... Crna Gora ulazi u neviđen haos...

Sednica crnogorskog parlamenta završila je zasedanje odlukom o smeni ministra pravde Vladimira Leposavića, usvajanjem rezolucije o zabrani negiranja genocida u Srebrenici i Budžeta za ovu godinu.

Odluke o smeni Leposavića i rezoluciji o Srebrenici donete su većinom glasova, uz podršku najuticajnije opozicione DPS Mila Đukanovića, čiji poslanici su prekinuli višenedeljni bojkot parlamenta.

Svi poslanici DPS su na sednicu došli nešto malo pre glasanja o rezoluciji o Srebrenici i žahtevu za smenu Leposavića.

Opoziv Leposavića tražio je premijer Zdravko Krivokapić zbog ministrove izjave o negiranju navodnog genocida u Srebrenici.

Prethodno je parlament usvojio Budžet za ovu godinu i još neka zakonska akta.

ŠMITU JE BOLJE DA NE DOLAZI U BIH, RASTURIĆE GA SRBI, A POMOĆI ĆE IM I HRVATI! Majstore ostani u Nemačkoj, ne vrede te pare tolikog rizika!

Leposavić je smenjen sa 43 glasa "za", 27 "protiv" i 10 "uzdržanih".

Leposavić je smenjen glasovima opozicije i članice vladajuće većine URA Dritana Abazovića.

Poslanik DF-a Slaven Radunović ocenio je da je tim činom izneverena volja naroda izražena na izborima 30. avgusta, i poručio: „Srećan vam DPS".

Radunović je najavio bojkot rada Skupštine zbog ove odluke dok se ne utvrde naredni koraci tog saveza.

- "Desila se velika prevara glasača od 30. avgusta. Napravljena je neprincipijelna koaliciijna DPS-a i đelova Vlade Crne Gore i zbog toga pozivam ovog momenta sve koji su dobili glasove 30. avgusta građana Crne Gore da se oslobodimo DPS-a i sa njiima ne gradimo Crnu Goru da se u najkraćem roku skupimo i donesemo odluku šta ćemo dalje jer smo svi i dalje živi i zdravi... - rekao je Radunović.

Rekao je i da građani nisu očekivali da će DPS u parlamentu smenjivati ministra aktuelnen vlade.

- Do tada, dok se ne dogovorimo o tome nećemo ulaziti više u plenum. Ako bilo ko ovde ima novu većinu samo izvolite sa njima. Ko hoće sa Frontom može sa nama da se dogovori o svemu. Ovo isto važi i za parlament i za rukovodstvo parlamenta u slučaju da se oglušite o ovo što vam govorimo. Sada resetujemo stanje na nulu i tražimo novi dogovor - rekao je Radunović.

(VIDEO) BRUTALNA PRETNJA PUTINU! NAPRAVIĆEMO NAJMOĆNIJU VOJSKU U EVROPI, AKO... Rusija se sad sigurno trese od straha, a ZAPAD JE U VELIKOM PROBLEMU!

Inače, tokom jučerašnje rasprave o zahtevu Krivokapića za smenu ministra Leposavića u parlamentu su pale teške reči i uvrede.

Premijer je u završnom obraćanju poslanicima poručio da su "politički licemeri, lažovi i da su nemoralni".

Prethodn je tokom jučeraašnje rasprave poslanik DF-a Milan Knežević poručio je Krivokapiću da, kako god se sednica parlamenta završila i kakvo god bude glasanje o opozivu ministra Leposavića, on više neće biti premijer crnogorske vlade.

Amalitičari upozoravaju da je Crna Gora na pragu neviđenog političkog haosa i da bi zemlja mogla da bankrotora. Srbi poručuju da premijer Krivokapić više nema njihovu podršku. Istovremeno, Krivokapić ne sme da ulazi u dil sa DPS i Milom Đilanovićem...