18.08.2021.

21:48

Foto:

Planeta

ŠTA SE DEŠAVA?! SRPSKA ČEKA EPILOG! Kristijan Šmit pozvan na konsultacije, PUTIN I MERKEL REŠAVAJU BOSANSKI ČVOR!

Iako nije dobio saglasnost Saveta bezbednosti UN za visokog predstavnika u BiH, Šmit je, kao je saopšteno iz njenog kabineta, dobio podršku Merkelove.

Ona će za dva dana razgovarati sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom. Očekuje se da že jedna od tema biti i situacija u BiH.

Rusija i Kina pokušavaju da uvedu u red kada je reč o procedurama i načinu izbora visokog predstavnika u BiH. Peking i Moskva jasno su stavili do znanja da neće priznati novog šefa OHR.

Nota ambasade Kine upućena je na adrese Kancelarije visokog predstavnika u BiH (OHR) i Ministarstva inostranih poslova u Savetu ministara.

Ranije je i ambasador Rusije u BiH Igor Kalabuhov rekao da Moskva ne priznaje legalnost i legitimitet Šmitovog izbora i poručio da ne namerava da sarađuje sa njim, podseća RTRS.

ŠTA SE TO DEŠAVA SA IZRAELOM, KAKO JE MOGUĆE DA DŽERUZALEM POST OBJAVI SRAMAN TEKST O JASENOVCU?! Ovo je mrlja koju će teško oprati!

Rusija i Kina su kao stalne članice Saveta bezbednosti UN prošlog meseca podnele zajedničku Rezoluciju kojom je zatraženo zatvaranje OHR-a u BiH, ali je 13 drugih članica SB UN bilo uzdržano.