22.08.2021.

11:47

Foto:

Planeta

SAMO DA NE PADNE KRV! "KOMITE" PROBILE POLICIJSKU BLOKADU! Milove pristalice krenule na Cetinjski manastir - NEĆE DOZVOLITI USTOLIČENJE JOANIKIJA!

Crnogorska policija postavila je kontrolni punkt na putu Podgorica - Cetinje kod mesta Barutana, kako bi kontrolisali sve koji dolaze na tzv. "patriotski" skup koji ima za cilj da spreči ustoličenje mitropolita Joanikija u Cetinjskom manastiru.

Podsetimo, ustoličenje novog mitropolita crnogorskog-primorskog Joanikija u njegovom istorijskom sedištu - Cetinjskom manastiru, kome će prisustvovati i patrijarh Porfirije, izazvala je erupciju neocrnogorskog nacionalizma, ali i otvorenih pretnji kako Crkvi i vernicima, tako i državnim vlastima u Crnoj Gori.

(VIDEO) SRBIJA PRAVI NOVOG ORLA, ORUŽJE I SISTEMI KOJ ĆE DOBITI JURIŠNIK BIĆE BRUTALANI! Sve je delo naše pameti... BILO JE I VREME!

U ekstremističkim krugovima, takozvanim komitama, koji mobilišu sve svoje propagandne mehanizme, ovaj događaj boji se isključivo nacionalno, a intonira se kao još jedan navodni udar na samostalnost Crne Gore i duhovnost Crnogoraca.