10.10.2021.

17:18

Foto:

Planeta

MILO, STIDIŠ LI SE TI IČEG! DO JUČE SI LJUBIO RUKU MITROPOLITU! Sada ti je SPC instrument za stvaranje velike Srbije! MOŽE LI BEDNIJE?!

Predsednik Crne Gore Milo Đukanović ponovo je optužio Srpsku pravoslavnu crkvu (SPC) da je "jedina prekogranična infrastruktura srpskog nacionalizma".

Đukanović je za slovenačko Delo tvrdi da je riječ o "instrumentalizaciji verske zajednice za rušenje suverenosti susednih država da bi se ostvario projekat velike Srbije, ovog puta pod parolom "srpskog sveta", prenosi Antena M.

- Danas je Srpska pravoslavna crkva jedina prekogranična infrastruktura srpskog nacionalizma. Ako nekome na Zapadu jednostavno kažete da postoji neki spor između države i jedne verske zajednice u Crnoj Gori, to će shvatiti u smislu da država nije dovoljno fleksibilna, a još ako je reč o državi sa Balkana, sa komunističkom prošlošću, odmah im se može činiti da im je sve jasno.Ali ne razumeju da tu nije reč o pitanju verskih sloboda nego je reč o pitanju instrumentalizacije verske zajednice za rušenje suverenosti susednih država da bi se ostvario projekat velike Srbije, ovog puta pod parolom "srpskog sveta - rekao je Đukanović.

ZAKUPAC SVETOG STEFANA TUŽI CRNU GORU, traži 100 miliona evra odštete!

Predsednik Crne Gore smatra da je 90-ih godina srpski nacionalizam promovisao ideju o svim Srbima u jednoj državi, a da je danas, umesto toga, prisutna parola "srpski svet" i da jer to samo drugačije oblikovan isti cilj.

Informer

Prema mišljenju Đukanovića, "velikosrpski nacionalizam je izgubio svoje uporišne tačke u Hrvatskoj i na Kosovu" i ostale su mu "Crna Gora i Republika Srpska u Bosni i Hercegovini".

MILANOVIĆ MISLI DA JE CEO SVET SLEP I GLUV!?! Nasilje nad migrantima je izolovan slučaj U SUPROTNOM BI SE TO VIDELO I ZNALO!

On je rekao da je Crna Gora "izuzetno odlučna" da ne dozvoli ponavljanje tragedije s kraja 20. vijeka i da je politika Crne Gore bila i ostala da protiv srpskog ili bilo kog drugog nacionalizma ne želi da se bori crnogorskim nacionalizmom, nego, kako je naveo, "državljanskim konceptom našeg društva".