• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/Tanjug

09.10.2021

22:41

ZAKUPAC SVETOG STEFANA TUŽI CRNU GORU, traži 100 miliona evra odštete!

Balkan

ZAKUPAC SVETOG STEFANA TUŽI CRNU GORU, traži 100 miliona evra odštete!

Podeli vest

Vladi je dat rok od 30 dana da se izjasni na tužbene zahteve koji su međunarodnom tribunalu dostavljeni sa dokazima na 50 strana

Vladi Crne Gore stiglo je obaveštenje o pokretanju arbitražnog postupka pred Arbitražnim sudom u Londonu koji je pokrenula kompanija “Adriatic properties”, dugogodišnji zakupac elitnog hotelskog kompleksa Sveti Stefan - Miločer, koja traži odštetu od 100 miliona evra, pišu “Vijesti” pozivajući se na izvor iz kompanije naturalizovanih Crnogoraca, biznismena Petrosa Statisa i Vei Seng Pua.

Vladi je dat rok od 30 dana da se izjasni na tužbene zahteve koji su međunarodnom tribunalu dostavljeni sa dokazima na 50 strana.

Zakupac grad hotela Sveti Stefan, Vile Miločer, kao i nekadašnjeg hotela “Kraljičina plaža”, na čijem se mestu gradi novi hotel sa 60 apartmana za tržište, traži da im se zbog navodnog kršenja ugovora i onemogućavanja da rade, isplati 100 miliona evra, što obuhvata novac koji su investirali u hotelski kompleks, kao i izgubljenu dobit za ovu godinu i sve naredne do isteka ugovora o zakupu.

Adriatic properties i hotelski operator Aman zatvorili su grad hotel “Sveti Stefan” i Vilu “Miločer” nakon što im Vlada Crne Gore nije dala garancije da će plaže u okviru hotelskog kompleksa imati hotelski režim kao i prethodnih 14 godina, odnosno da se gostima garantuje mir i diskrecija.

Meštani su krajem marta polomili ogradu koja vodi ka Kraljičinoj plaži, a ta plaža, kao i Kraljeva i zapadna svetostefanska plaža data su na korišćenje svim građanima. Iz Adriatica su naveli da je to razlog da se odustane od otvaranja Svetog Stefana ove godine, a zatvorena je i Vila Miločer.

Zaštitnica imovinsko-pravnih interesa Crne Gore Bojana Ćirović je u izjašnjenju upućenom Privrednom sudu navela da Adriatic propertis više od 10 godina bespravno koristi šetalište između Kraljičine plaže i Aman spa centra i javni put koji povezuje Sveti Stefan sa obalom i nezakonito zabranjuje njihovo korišćenje, jer ovi javni putevi nisu obuhvaćeni ugovorom o zakupu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Primenjene umetnosti važan deo projekta izgradnje beogradskog metroa
Društvo

Primenjene umetnosti važan deo projekta izgradnje beogradskog metroa

Sporazum o saradnji za aktivno uključenje studenata i nastavnog osoblja u projekat izgradnje beogradskog metroa potpisali su juče dekan Fakulteta primenjenih umetnosti prof. Goran Čpajak i direktor JKP „Beogradski metro i voz” Andreja Mladenović. Ovim preduzeće dodatno razvija saradnju sa fakultetima u cilju unapređenja struke, inovacija i tehnološkog razvoja i, od ustanova iz prvenstveno tehničke struke, proširuje je i na fakultete iz oblasti društveno-humanističkih nauka.

17.04.2024

22:23

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija