• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/Tanjug

15.07.2021

08:29

CRNA GORA DA VRATI SVETI STEFAN PORODICI KARAĐORĐEVIĆ! Carević jasan, ako hoće da zadrže tuđe - moraju da plate!

Balkan

CRNA GORA DA VRATI SVETI STEFAN PORODICI KARAĐORĐEVIĆ! Carević jasan, ako hoće da zadrže tuđe - moraju da plate!

Podeli vest

Država Crna Gora mora da vrati Sveti Stefan porodici Karađorđević, jer je to imovina koju je bespravno oduzela, kazao je predsednik Opštine Budva Marko Bato Carević

On je to izjavio komentarišući pravnu bitku za Sveti Stefan koju vodi porodica Karađorđević koja je 7. aprila 2005. godine podnela zahtev za povraćaj imovine koju su, kako tvrde, posedovali u Crnoj Gori, a koja im je konfiskovana 1947. godine.

Karađorđevići, kako se navodi, potražuju vilu Miločer sa okolinom, uključujući i parcele na Svetom Stefanu, dvorac „Leskovac“ u Rijeci Crnojevića i kuća na Cetinju.

“Karađorđevići vode postupak protiv države i oni će dokazati da je imovina na Miločeru njihova, ali taj proces se odvija mimo opštine Budva. Karađorđevići traže da im se vrati njihova imovina, a ne traže naknadu štete. Manje je bitno koliko to sve vredi, oni samo hoće svoju imovinu nazad, to im pripada po zakonu. U svakoj ozbiljnoj državi koja kuca na vrata EU, u predpristupnim pregovorima se kaže da je vladavina prava zagarantovana, pa zato treba biti pravedan”, kazao je Carević za Nova.rs.

Foto: Printskrin Youtube Novi TV

Marko Carević

Porodica Karađorđević je, ističe on, sve pošteno platila Paštrovićima.

“To je prezime čija se istorija vezuje za Sveti Stefan. Iste te Paštroviće je država angažovala da rade na ovom prostoru, da bi ostvarili profit na izgradnji objekata, ali na tuđoj imovini. Država mora da vrati ovu imovinu i to je sve zakonski čisto i jasno. Sada je, međutim, politika umešala prste, pa je sve prešlo u spor između porodice Petrović i Karađorđević”, ističe Carević.

On je kazao da je "u euforiji stvaranja crnogorske države, vlast ćutala".

“Karađorđeviće zato pojedini gledaju kao okupatore i ne žele da im vrate ono što im pripada. Ipak, ako je država zainteresovana da zadrži tuđe, onda treba pošteno da im plati”, zaključio je Carević.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Spasko Imanjitz

pre 2 godine

rimskosolomonska agentura Kuracdjordjewitzi dosli sa engleskog pedofilskog jezuitskog jevrejskog rothschildovog dvora pa traze da im se vrati imvoina , sad ce i rimska imperija da trazi povracaj imovine , pa babilonska elita ce da trazi ono sto nim a pripada , a naravno oni su robovlasnicko genetski priortitetno drustvo a narod su sluge i robovi na dvoru , kuracdjordjewitzi sa sa britanskom pedofilskom monarhijom sve to sami stekli svojim rukama dok su sa krunom na glavi silovali decu kao u saudijskoj arabiji , zato se i zovu Kuracdjordjewitzi Kurcoglavci , a porobljeni narod se zovu Servi kao dvorski servis tj posluga pa se zemlja zove Serviaj tj dvorska Slugovija, tj, Robovija , Saudijska Okrunjena Serabija . Rimskosolomonska Eurabija. Zna se da politicari potplacene kurve sa kravatom , prvo steopljcakali narod i radnicku klasu , sad treba privatizovati sve sto pripada narodu . Jebo vam pas mater britansko solomonsku okrunjenu lopovsku i jednima i drugima.

Mirko

pre 2 godine

Daj Boze da se im vrati oteto. Zivela kraljevina Srbija i Srpski narod,

zoki

pre 2 godine

Mirko , Mirko . Kakav kralj , kakvi bakraci . Sta pricas ? Svasta

borac za pravdu

pre 2 godine

Kako da ne eto karadjodjevici polazu pravo na sceti stefan kako postoji zemaljska kugla a od koga su oni oteli sfeti stefan kada su 1918g silom aneksirali crnu goru,bih i makedoniju ne pitajuci ih hoce li u kraljeviinu shs sta kenjas magarce stari.

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!
NBA

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!

Košarkaši Oklahoma siti Tandera poveli su u prvoj rundi plejofa protiv Nju Orleans Pelikansa sa 2:0 na krilima fantastične partije Šej Gildžus Aleksandera, kojeg saigrači smatraju ovogodišnjim najboljim igračem lige (MVP).

25.04.2024

09:50

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija