31.10.2021.

21:17

Foto:

Planeta

ŠTA SADA?! ZAEV IZGUBIO SKOPLJE I OHRID; MOGUĆA OSTAVKA? Slede li u Makedoniji novi parlamentarni izbori! OVO MENJA SVE?!

Prema prvim informacijama do kojih je došao Kurir.mk, nezavisni kandidat za grad Skoplje Danela Arsovska trenutno ubedljivo vodi u ovim mestima: Viniče, Smilkovci, Čento, Madžari, Triangla, Rastak, Lisice, Hrom, Stajkovci, Indžikovo, Kisela Voda i Đorđe Petrov.

U Skoplju na osnovu 13 odsto obrađenih izbornih mesta Arsovska ubedljivo vodi, 59 odsto naspram 37 procenata. Na ovim izborima prema podacima Državne izborne komisije (DIK) pravo glasa ima 1.353.990 birača. Gradonačelnici i članovi opštinskih veća biraju se u 80 opština, kao i u gradu Skoplju.

ALBANSKI SPECIJALCI NE MOGU NA SEVER KIM BEZ ODOBRENJA MAĐARSKE! Ferenc Kajari, novi komandant KFORA, jasan: Zna se šta prioritet za Budimpeštu!

Predsednik Vlade i lider vladajućih socijaldemokrata (SDSM) Zoran Zaev uoči drugog odlučujećeg kruga izbora najavio je da bi, ukoliko izgubi u Skoplju, mogao da podnese ostavku na premijersku funkciju. No, kako je ocenio, to ne bi automatski značilo i "povlačenje" raspisivanja novih parlamentarnih izbora, budući da bi, kako je precizirao, na njegovo mesto mogao da dođe neki drugi predstavnik iz redova SDSM-a.