03.02.2022.

18:10

Foto: gov.me

Planeta

DA NEKO USRED CRNE GORE MAŽE GO*NIMA RUSE DOBIO BI BATINE... E, TO VREME JE PROŠLO, sada Đetići sa Amerima jurišaju na Putina! ETO, I TO SMO DOČEKALI!

Ona je navela da je "ruska pretnja Ukrajini pretnja demokratskim vrednostima svugde", 

- Amerikanci i građani Crne Gore moraju stati zajedno s Ukrajinom kako bi osigurali slobodnu i stabilnu Evropu.

Ona je saopštila da će SAD, zajedno sa saveznicima i partnerima, pomoći Ukrajini u njenim nastojanjima da se "odbrani od dalje ruske agresije".

- Kao što je američki državni sekretar Entoni Blinken rekao u Berlinu 20. januara, ovde je mnogo toga na kocki. Govorimo o budućnosti Ukrajine, istina, ali i o principima koji su svet decenijama činili sigurnijim i stabilnijim."

Ona je kazala da su "SAD duboko uključene u to što se događa u Ukrajini, jer poštuju principe koji podržavaju međunarodni mir i bezbednost - da se granice i teritorijalni integritet države ne mogu promeniti silom i da je pravo država da same donose odluke i određuju svoju budućnost".

- Dopustiti Rusiji da nekažnjeno krši ta pravila poslalo bi poruku drugima širom sveta da ti principi nijesu obavezujući - dodala je Rajzing Rajnke.

- SAD žele da nastave izgradnju međunarodne koalicije partnera u Evropi i izvan nje koji tu pretnju vide jasnim očima.

SRBIJA NEĆE BITI POŠTEĐENA U RATU NATO I RUSIJE OKO UKRAJINE, ali Srbi nikada nisu gledali ko je neprijatelj, ako SU NAPADNUTI!

- Naši prijatelji u Crnoj Gori su takođe veoma važni za ovaj napor. Naše zajedničko transatlantsko jedinstvo i odlučnost najefikasnije su oruđe koje imamo u borbi protiv ruske agresije."
 
- Ako Rusija odabere drugi put i sprovede dalju invaziju Ukrajine, spremni smo i usklađeni s našim partnerima i saveznicima da nametnemo ogromne posledice Rusiji, što su nedavno potvrdili G7, Evropska unija i NATO."

- Takođe bismo koliko je potrebno pojačali odbranu Ukrajine i NATO-a, upravo ono što Putin tvrdi da ne želi.

SRBIJA STRAHUJE ZA LE PENA, SLEDEĆIH 36 SATI JE KLJUČNO... Žan Mari je stao nas kada je to malo ko smeo, a poruka Makronu zbog Tačija još se prepričava!

Prema njenim rečima, "ruski postupci pretnja su ne samo Ukrajini nego i Evropi i međunarodnom poretku zasnovanom na pravilima zasnovanom".

Ona dalje navodi da je tokom poslednje dve decenije Rusija "izvršila invaziju na dve susjedne zemlje, mešala se u tuđe izbore, koristila hemijsko oružje za sprovođenje atentata na stranom tlu, koristila isporuke gasa kao političko oruđe i prekršila međunarodne sporazume o kontroli naoružanja".

- Nakon što su 2014. godine milioni Ukrajinaca protestovali u zalaganju za demokratsku budućnost, Rusija je proizvela krizu, napala i okupirala ukrajinsku teritoriju na Krimu i orkestrirala rat u istočnoj Ukrajini sa ruskim osobljem i oružanim grupama koje vodi, obučava, snabdeva i finansira.

SRPSKA PRELAZI RUBIKON 8. FEBRUARA, DODIK PORUČIO BRITANCIMA DA NE DOLAZE! Banjaluka neće da trpi Sarajevo i strance koje je gaze!

- Rusija i danas nastavlja okupaciju delova Gruzije i Ukrajine i nije ispunila obavezu povlačenja svojih snaga iz Moldavije.

- Položaj ukrajinskih vojnih snaga i NATO savez uvek su bili isključivo odbrambene prirode. Za razliku od Rusije, Ukrajina se pridržavala svojih obaveza prema sporazumima iz Minska, koji su bili osmišljeni kako bi obezbedili prekid vatre u Donbasu. Ono čega se Putin zaista boji jeste da će demokratske vrednosti i ostvarivanje ljudskih prava nastaviti da postepeno nagrizaju njegovu vlast.