04.02.2022.

12:15

Foto: printscreen

Planeta

HRVATI NESPOSOBNI I SVOJE NOVČANICE DA NAPRAVE, PA ISKOPIRALI SRPSKE! Dizajn kovanica sa likom Nikole Tesle samo bleda kopija srpskih novčanica i kovanica iz 1994, 2006...

Naime, predstavljene kovanice evra sa likom Nikole Tesle pokazuju da Hrvati u kreativnosti nisu odmakli dalje od 1994. i tadašnje jugoslovenske novčanice od 5 dinara sa likom genijalnog izumitelja, kao i srpske "petodinarke" iz 2006. godine i sadašnje srpske novčanice od 100 dinara.

Informer

 

Zanimljivo je da "genijalno" hrvatsko dizajnersko rešenje podseća i na ono koje je "Er Srbija" postavila na svoj avion koji je nazvan po Tesli.

Informer

Trudeći se da prisvoje Teslu kome su tokom rata minirali spomenik u Gospiću, Hrvati ne prezaju ni od čega, pa i plagiranja već postojećih ideja iz Srbije.

Informer

To možda i ne treba da čudi, ako su dovoljno bezočni da svojataju Teslu, šta je za njih da malo iskopiraju i "dorade" već postojeće rešenje sa srpskih novčanica.

Informer

Tesla je o takvima davnih dana sve rekao jednom rečenicom: Nije mi žao što su krali moje ideje, već što nisu imali svoje.

Informer