• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

04.02.2022

11:01 >> 11:32

JADNO! HRVATI UPRAVO STAVILI TESLU NA EVRO I TO SA SVE ŠAHOVNICOM, istom onom pod kojom su mu minirali spomenik u Gospiću! Zagreb predstavlja svoje kovanice evra

Vlada Republike Hrvatske

Balkan

JADNO! HRVATI UPRAVO STAVILI TESLU NA EVRO I TO SA SVE ŠAHOVNICOM, istom onom pod kojom su mu minirali spomenik u Gospiću! Zagreb predstavlja svoje kovanice evra

Podeli vest

Hrvaska definitivno stavlja lik Nikole Tesle na kovanice evra, a danas su predstavili i dizajn

Hrvatski premijer Vlade Andrej Plenković predsedava 14. sednicom Nacionalnog veća za uvođenje evra kao službene valute u Republici Hrvatskoj na kojoj je predstavljeno kako će izgledati hrvatske kovanice evra.

Na svim kovanicama podloga će biti "šahovnica", mapa Hrvatske će biti na novčuću od dva evra, kuna na kovanici od jednog evra, Nikola Tesla na 50, 20 i 10 centi, a motiv glagoljice na kovanicama od pet, dva i jednog centa.

Kako je Andrej Plenković rekao na početku sednice, na kovanicama koje će biti u upotrebi kada Hrvatska usvoji evro, stavljeni su motivi koji će, kako on kaže "predstavljati Hrvatsku. 

 

 

Ovo je još jedan sramni pokušaj Hrvata da ukradu Nikolu Teslu, kome su za vreme rata minirali spomenik u Gospiću, a sada ga stavljaju na svoju kovanicu. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Hogar

pre 2 godine

Gdje je RODJEN Nikola Tesla,,u kojoj zemlji,ne ulazeći ni u šta drugo?

Filip

pre 2 godine

A koga da stave? Kad god pogledaju u svoju istoriju iskoci im neki Srbin ili se zakoprcaju kod Pavelica, Budaka, Stepinca,...

ChuChu

pre 2 godine

Šahovnica je njihova, svidelo se to ovde nama ili ne i oni će je svugde stavljati gde idu nacionalna obeležja, kao što i mi stavljamo svoja, a verovatno se to isto tako ne sviđa nekima i baš nas briga...sa tim se moramo pomiriti... A Tesla, Tesla je rođen i proživeo detinjstvo na teritoriji koju zahvata današnja Hrvatska, prema tome imaju pravo kao i mi da ga stave ako žele...svidelo se to nama ili ne... Argumente za i protiv imaju obe strane...i bolje da trazimo argumente za mir i normalnu komunikaciju umesto za non stop svadju... A što se tiče Tesle, neka ga stave što da ne, neka Evropljani vide Teslu makar tako, jer mi nikada nećemo ući u EU pa da ga mi stavimo na neku novčanicu....

mile

pre 2 godine

Nisu oni hteli da postave Teslu na Evro,to im je naređeno od onoga koji im svakog dana daje dnevne aktivnosti,u cilju sukoba sa Srbijom! Da su poštovali Teslu i da su ga toliko voleli,bio bi na KUNI! Drugo,nije on rođen u Hrvatskoj,rođen je u Austro-Ugarskoj! Kada su Hrvati došli,poklaše mu sve! Onaj čiji je,non stop ga ima na novcu,zlatnicima...

KnezevicZoran

pre 2 godine

Rodjen u Hrvatskoj?! U kojoj Hrvatskoj? Pa da nije bilo "glupih" Srba da vas oslobode jos biste riskali po baljegama beckih konjusnica. Ipak, Bog vas kaznjava. Moracete svakodnevno da gledate u lik mrskog Srbina. Siguran sam da se na tu pomisao zgrazava barem 90% Hrvata. Svakodnevno cete glefari u lik jednog mrskog "cetnika". Medjutim, poznajuci karaktere Hrvsta znam da ce se ponadati pi onoj : "Za dobru svinju nema losih pomija". Pojesce braca Hrvati i sopstveno g..no samo ako od toga imaju koristi.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)
Live TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)

Život pod terorom Aljbina Kurtija na Kosovu i Metohiji još uvek predstavlja ogroman problem za Srbe koji tamo žive, a Zapad, sa svojim licemernim ponašanjem i dvostrukim aršinima, ne doprinosi rešavanju situacije. Na ovu temu u "Info jutru" televizije Informer govorio je predsednik Društva lobista Srbije Nenad Vuković.

23.04.2024

12:40

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)
Live TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)

Zašto se pitanje navodnog genocida u Srebrenici poteže danas, 29 godina kasnije, dok na Bliskom istoku Izrael svakodnevno ubija veliki broj palestinskih civila? Ko stoji iza sramne rezolucije i šta je skriveni motiv za nju? Na ovu temu, u "Info jutru" Informer TV, govorio je Vladimir Marinković, predsednik Kongresa srpsko-američkog prijateljstva.

23.04.2024

10:06

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija