09.02.2022.

15:56

Foto: Beta

Planeta

Abazović NOVI PREMIJER Crne Gore?! Podgorički list ZAPALIO VATRU NASLOVOM... Milo predlaže Dritana ZA NOVOG MANDATARA!

Milo Đukanović crnogorski predsednik najverovatnije će sutra obaviti konsultacije sa predstavnicima klubova poslanika u Skupštini Crne Gore, a nakon te formalnosti mandat će ponuditi lideru URA Dritanu Abazoviću, jedinom koji u ovom trenutku može da obezbedi većinu od najmanje 41 poslanika, piše portal podgoričkog "Dana", a prenosi Blic. 

Portal piše pozivajući se na više pouzdanih izvora uz napomenu da se u političkim kuloarima govori da, ako se sve ovo obavi u četvrtak, već do kraja meseca treba očekivati sednicu Skupštine Crne Gore, na kojoj će biti izabrana četrdeset treća, ovog puta, manjinska Vlada Crne Gore.


Predsednik Crne Gore izjavio je i da manjinsku vladu smatra najlošijom alternativom aktuelnoj, ali, kako je naveo, u ovom trenutku ne postoji spremnost jednog broja parlamentarnih subjekata da podrže druga rešenja za izlazak iz krize.

Milo Đukanović smatra da bi manjinska vlada trebalo da traje godinu dana, i da je veoma važno utvrditi prioritete kojim će se baviti u tom periodu.