• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Fakti/Informer

09.02.2022

07:00

SRBI OVO NEĆE PRIHVATITI! AMERI I BRITANCI DALI ZADATAK ABAZOVIĆU DA IM VODI VLADU I "IZMIRI MILA I LITIJE"! Crna Gora opet na početku, ima li nade za...

Beta

Balkan

SRBI OVO NEĆE PRIHVATITI! AMERI I BRITANCI DALI ZADATAK ABAZOVIĆU DA IM VODI VLADU I "IZMIRI MILA I LITIJE"! Crna Gora opet na početku, ima li nade za...

Podeli vest

Potpredsednik vlade Crne Gore u tehničkom mandatu Dritan Abazović rekao je da su među najvažnijim, "magistralnim zadacima" nove vlade Crne Gore deblokada evropskog puta i pripreme za novu turističku sezonu. Analitičari smatraju da Ameri i Britanci nameštaju Abazovića, kao da ima zadatak da vodi vladu i "izmiri Mila i litije"

Abazović bez iamlo problema privatizuje postlitijsku izbornu pobedu i daje za pravo sebi i URA da su bili glavni. Sada više i ne krije da će vratiti Đukanovića, tvrdeći kako je Krivokapićevoj vladi nedostajala podrška funkcionalnog parlamenta i funkcionalne parlamentarne većine. 

Usput promoviše i "potrebu za pomirenjem Crne Gore", a oni koji ga lansiraju očito su uverenju da preko Abazovića mire litije i Đukanovića!
       
Tako je u intervjuu za Dojče vele, Abazović je rekao da su ti zadaci vrlo konkretni, jasno diferencirani i rešivi, pogotovo ako Crna Gora "u pozitivnom smislu pobedi samu sebe" - postane jedinstvena i reši stvari koje su u interesu "ogromne većine građana".

Lider koalicije Crno na bijelo i, kako navodi DW, verovatno budući mandatar za sastav nove vlade Crne Gore, ocenio je da je u 14 meseci vlade Zdravka Krivokapića pokrenuto mnogo pozitivnih stvari, kao što je borba protiv organizovanog kriminala i korupcije i da su tu postignuti konkretni rezultati.
       
On je naglasio da su promene u javnoj administraciji postepen proces rekvši da se već pojavio "novi talas ljudi".
       
- Mi smo tu da pokažemo da je društvena kohezija moguća - rekao je Abazović i naglasio da će "činiti sve kako ne bi postojale 'dve Crne Gore'.

Na optužbe da radi za neke strane faktore, "Srbiju i slične", Abazović odgovara da je to retorika onih kojima odgovara podela Crne Gore.

NIJE DOBRO! RAT U DONBASU VEĆ POČEO, VOJSKA LNR OBORILA UKRAJINSKI DRON! Kijev ga korostio za korekciju artiljerijske vatre!

Sebe, kako kaže, vidi kao političara koji je "izašao iz matrice".

- Mi smo DPS pobedili 30. avgusta i moramo da gradimo institucije sistema. Jer, DPS je način svog vladanja preslikao i u mnoge institucije i kompanije, što sada valja prevazići - rekao je.

Abazović je ocenio da je "poslednjoj vladi nedostajala podrška funkcionalnog parlamenta i funkcionalne parlamentarne većine".

Foto: Fotoilustracija/Tanjug

Mišljenja kao što je da Crnogorci i Srbi ne mogu da funkcionišu zajedno u državi, po rečima Abazovića, deo su "matrice".

- To sada valja deblokirati. Ali, ne održavanjem novih izbora bez izborne reforme. Krajnje je vreme da se iskorači iz jedne primitivne percepcije političke realnosti - rekao je Abazović naglašavajući "potrebu za pomirenjem Crne Gore".

- Stojim iza teze da iza svakog nacionalizma na Balkanu stoje korupcija i organizovani kriminal - rekao je.

Abazović je podsetio i da je do sada imao mnogo kontakata sa "međunarodnom zajednicom" od koje, kako je rekao, traži podršku, ali ne i da ona uređuje odnose u Crnoj Gori.

SRBI SE ZA OVO NISU BORILI, CRNA GORA SE VRAĆA U "MRAČNO DOBA"! MILO JE POBEDIO, ZA SADA! Manjinska vlada već formirana - URA će se utopiti u DPS?!

- To je zadatak isključivo legitimnih predstavnika naroda - rekao je Abazović, dodajući da od međunarodne zajednice očekuje da "podrži napore Crne Gore da postane prva naredna članica EU i da Crna Gora zadrži svoj prozapadni politički kurs".

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?
Live TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?

Završena je prva debata između Bajdena i Trampa koji je pokazao sve Bajdenove negativne strane. Tramp je evidentno bio dominantan i odneo pobedu! Da li će Bajdenovi glasači promeniti mišljenje nakon prvog duela dva predsednička kandidata i koliko su realne šanse za Trampovu pobedu u specijalnoj emisiji govorili su Dejan Miletić, direktor Centra za proučavanje globaliacije i Ilija Kajtez, pukovnik u penziji. Tokom emisije uključivao se veliki broj drugih gostiju, kao i gledaoci Informer TV koji su rekli svoje mišljenje o ovoj temi.

28.06.2024

18:41

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija