14.07.2022.

19:16

Foto: Printscreen

Planeta

NEMCI SU RASTURILI VELIKU JUGOSLAVIJU, ZAŠTO NE BI I MALU BOSNU?! Dodik upozorava šta čeka Srpsku i Balkan ako ne budu pametni

Dodik je naveo da je njemačko uslovljavanje potpisivanja Ugovora o EU 1992. rezultiralo priznanjem Slovenije i Hrvatske.

„To je značilo rat i raspad Jugoslavije. Od tada do danas su na strani muslimana u BiH. Ako su rasturili veliku Jugoslaviju, zašto ovim povratkom na Balkan ne bi dovršili raspad i male?!”, napisao je Dodik na Tviteru.

Bundestag je usvojio rezoluciju “Podrška BiH na putu u bolju budućnost” kojom se od nemačke Vlade traži da se u EU založi za “sankcije protiv onih koji potkopavaju teritorijalnu integritet i ustavni poredak BiH”.

Fotografije ubijenih Srba ne treba da vrijeđaju potomke bošnjačkih žrtava Srpski član Predsjedništva BiH istakao je da fotografije ubijenih Srba na putu od Bratunca do Srebrenice ne bi trebalo da vređaju nikoga, posebno ne potomke bošnjačkih žrtava.

„Oni bi čak najbolje mogli da shvate očaj srpskih porodica čiji su srodnici na njima. S razlikom da za njihovu smrt niko nikada nije odgovarao”, napisao je Dodik na svom Tviter nalogu.

Uz regionalni put Bratunac-Potočari danas su postavljene fotografije 3.267 srpskih civila i vojnika iz srednjeg Podrinja ubijenih i poginulih u proteklom građanskom ratu u BiH.