26.07.2022.

09:00

Foto: Informer dn

Planeta

LICEMERI! MILOVA 'EKSPERTICA' PLJUJE SPC, A NJEN MUŽ SE OBOGATIO OD SPC! Ujutru su ostrašćeni srbomrsci, a po podne na letu za Beograd!

Prelevićeva je toliko kritikovala Temeljni ugovor, koji je crnogorska vlada usvojila 8. jula, da ju je lično Milo Đukanović pozvao da kao njegov predstavnik bude u stručnom timu za ocenu ustavnosti i zakonitosti ugovora. Od šire javnosti se, međutim, krije da je njen muž, advokat Dragan Prelević sklopio ugovor sa SPC, u vreme patrijarha Irineja, o izgradnji luksuznog stambeno-poslovnog kompleksa u centru Beograda! U ovoj zgradi koja se zida na Dorćolu porodica Prelević će imati osam stanova, od toga dva penthausa, tri lokala i čak 20 parking-mesta!?! Vrednost ovih nekretnina procenjuje se na više od miliona evra!

Nekretnine vredne milione

Na porodicu Prelević biće u Beogradu uknjiženo  3.054 kvadrata nekretnina, višemilionske vrednosti 

Dokazi crno na belo

Kako je objavio podgorički portal 'IN4S', Dragan Prelević je zajedno sa SPC i još osam firmi i pojedinaca potpisao ugovor o izgradnji 'Dorćol centra' u Ulici cara Dušana, čija je gradnja započeta 19. juna 2020. i koji bi trebalo da bude završen ove godine. Cela zgrada, koja se nalazi na samo 400 metara od Knez Mihailove ulice, trebalo bi da ima oko 30.000 kvadrata, a Tea Gorjanc Prelević i njen muž Dragan treba da postanu vlasnici osam stanova (1.362 kvadrata), tri lokala (1.692 kvadrata) i čak 20 garažnih mesta! To je ukupno 3.054 kvadrata stambenog i poslovnog prostora u srcu Beograda koji vrede najmanje deset miliona evra!

Informer

Informer

Informer

'Konkretno, među osam stanova su i dva skupocena penthausa, jedan od 299 i drugi od čak 633 kvadrata. Onih 20 garažnih mesta zauzimaju skoro 300 kvadrata. I to sve u 'okupatorskoj Srbiji', kako Tea Gorjanc Prelević voli da naziva susednu državu. Toliko o borbi za ljudska prava', piše portal 'IN4S'.

I dok se Tea Gorjanc Prelević nije oglašavala ovim povodom, lider Slobodne Crne Gore Vladislav Dajković kaže da je ovo već viđena matrica po kojoj žive funkcioneri i osobe bliske bivšem režimu Mila Đukanovića.

- Ujutru su ostrašćeni srbomrsci, kritikuju sve što ima srpski prefiks i demonstriraju otvorenu srbofobiju, a po podne su već na letu za Beograd, gde se provode, uživaju, leče, ali i razvijaju svoje višemilionske biznise. Oduvek sam navijao za opciju da se crnogorskim srbofobima zatvore vrata Srbije i Beograda, pa nek prave zgrade u Tirani i Zagrebu. Ipak, našli bi oni opet put do Terazija, makar i peške preko brda krenuli... - naglašava Dajković.

Provincijalni šovinizam

Politički analitičar Vladimir Dobrosavljević ocenjuje da je ovde posredi najstrašnija mržnja prema Srbiji i Srbima.

- Ne ulazeći u ovaj slučaj, branioci državnih interesa Crne Gore nisu pokazivali toliku odlučnost i principijelnost kada je potpisivan ugovor sa Rimokatoličkom crkvom u Vatikanu u formi međudržavnog sporazuma. Zla namera je očita. Iza svega se ne krije strah od privilegovanog položaja SPC ili odbrane građanskih vrednosti, već provincijalni šovinizam odnegovan na budžetskim parama - ističe Dobrosavljević.