• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/sputnjik

23.07.2022

11:01

DRAGINJA BI DA HAPSI SRPSKE SVEŠTENIKE! Skandalozna poruka crnogorske poslanice, nije joj prvi put da lupa gluposti!

Printskrin Youtube

Balkan

DRAGINJA BI DA HAPSI SRPSKE SVEŠTENIKE! Skandalozna poruka crnogorske poslanice, nije joj prvi put da lupa gluposti!

Podeli vest

Poslanica SDP-a Draginja Vuksanović Stanković izjavila je tokom polemike sa premijerom Crne Gore Dritanom Abazovićem da bi „sve sveštenike SPC trebalo pohapsiti“

Ona je istakla da „ako Vlada potpiše Ugovor sa SPC, to će značiti okupaciju Crne Gore“.

- Crnogorci to nećete dozvoliti. Vaše džamije su zaštićene, a verska prava Crnogorki i Crnogoraca su ugašena. Ja nemam pravo na slobodu veroispovesti, koja mi je Ustavom zagarantovana, a to govorim u ime svih Crnogorki i Crnogoraca - kazala je Vuksanović Stanković, prenosi NSPM.

Kako je navela, niko nije rekao da policija neće moći da uđe u verske zajednice i izvršava svoje zakonom predviđene obaveze, nego policija i tužilaštvo moraju prvo da obaveste arhijereja pre nego što uhapse popa.

- A mnogo ih je zrelo za hapšenje. Da ima države svi sveštenici SPC bi bili pohapšeni, jer svi rade protiv Crne Gore! To je jedna paramilitarna organizacija – Srpska pravoslavna crkva u Crnoj Gori - poručila je crnogorska poslanica.

- Nismo mi krivi što Srbija nema svoju istoriju pa krade našu, što su oni bili pod Turcima kada smo mi imali svoju državu - nastavila je Vuksanović Stankovići dodala:

- Crna Gora nikad nikome nije služila, nikad nije bila vazal. Problem je što sad imamo sluge. Da li vam smetaju Crnogorci? Vi ne volite Crnogorce i Crnu Goru. Da volite ne biste potpisivali ovakav Temeljni ugovor - zaključila je Draginja Vuksanović Stanković.

Ona je svojevremeno izjavila da usvajanje Rezolucije o genocidu u Srebrenici doživljava kao veliki civilizacijski iskorak za Crnu Goru, a svojevremeno joj se ceo region smejao kada je u skupštini umesto "sekularna" državi dala epitet "seksualna".


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Jovana

pre 1 godinu

Da ima Pravde Ona bi davno bila uhapšena.Za vrijedna je Crkvenih Velikodostojnika i Pravoslavaca.Ona je osilila dje ima Onog Cicu Sudiju.Ispade veca Crnogorka od Nas samih.Zasto vole nesto vise Crnu Goru Ona i Milo zato sto su se debelo obogatili sada mrze Popove jer su zbog Litija otišli u Opoziciju.Nju mogu birati Cetinjani i nesto bivsih DPS_ovaca i nek se slika.Nikada neces dobiti Glas od Nas Pravoslavaca.Treba da znate da Mi koji se izjasnjavamo uvijek Crnogorcima da nikada neću uci u Crkvu gdje je Raspop Miras niti cu birati Tebe ni DPS.Mozete da sijete mrznju koliko hoćete to dopire samo do glupih i neobrazovanih a kulturni nikada s Vama sem Mafijasi i kriminalci

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Jovanov otkrio bruku poslanika Nebojše Novakovića: Pred strancima ogovara Srbiju, ali i šefa svoje stranke
Politika

Jovanov otkrio bruku poslanika Nebojše Novakovića: Pred strancima ogovara Srbiju, ali i šefa svoje stranke

Šef poslaničke grupe „Aleksandar Vučić – Srbija ne sme da stane“ Milenko Jovanov reagovao je na izlaganje narodnog poslanika Demokratske stranke Nebojše Novakovića, i rekao da je uveren da je Novaković lično bio veoma pogođen onim delom ekspozea u kojem je mandatar Miloš Vučević govorio o otklonu od jugoslovenstva i jugonostalgije, što ga je navelo da prilično jadno reaguje i pokuša lično da diskredituje Vučevića.

01.05.2024

19:54

Podrška članstvu Kurtijeve vlade je sramna mrlja! Đurić o sramnom koraku Dore Bakojani: Ovo nije u interesu ni srpskog i grčkog naroda
Politika

Podrška članstvu Kurtijeve vlade je sramna mrlja! Đurić o sramnom koraku Dore Bakojani: Ovo nije u interesu ni srpskog i grčkog naroda

U pokušaju da pred grčkim i srpskim narodom i širom evropskom javnošću drsko prikrije inkriminišuće činjenice o eklatantnim prekršajima režima premijera privremenih prištinskih institucija Aljbina Kurtija, izvestilac Parlamentarne skupštine Saveta Evrope (PSSE) za prijem tzv. Kosova Dora Bakojani je preduzela još jedan sramotan korak, izjavio je danas ambasador Srbije u SAD Marko Đurić.

01.05.2024

18:11

TV

Perfidne igre Zapada sa Rusijom su razotkrivene! Obmanuli Putina u Minhenu, a Zelenskom učinili medveđu uslugu! (VIDEO)
Live TV

Perfidne igre Zapada sa Rusijom su razotkrivene! Obmanuli Putina u Minhenu, a Zelenskom učinili medveđu uslugu! (VIDEO)

U parku pobede u Moskvi otvorena izložba oružja zaplenjenog oružja. Iz ugla zapadnih medija, Rusi ismevaju NATO. Za to vreme, rat u Ukrajini intenzivno se vodi bez nade za skorašnji mir. Na ovu temu u emisiji "Rat uživo" govorili su istoričar Miloje Pršić i politički filozof Dragoljub Kojčić. Putem vajber uključenja, uživo u program uključio se i novnar i ratni reporter Danijel Simić koji je govorio o tome kako trenutno izgleda front kod Časovog Jara.

01.05.2024

19:45

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Evo šta Sinerovo odustajanje znači za Novaka!
Tenis

Evo šta Sinerovo odustajanje znači za Novaka!

Trenutno drugi teniser sveta, Janik Siner odlučio je da se zbog povrede kuka povuče sa ATP Mastersa u Madridu, a posle ovog poteza je sigurno da će Novak Đoković i posle rima biti na prvoj poziciji ATP liste.

01.05.2024

21:16

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija