27.07.2022.

19:34

Foto: Beta

Planeta

Ambasada SAD OŠTRO KRITIKOVALA BAKIROVU PRETNJU RATOM! Građanii BiH zaslužuju bolje od lidera koji pozivaju na etničke podele!

U objavi na Tviteru Ambasade SAD stoji da su "šokirani i zgroženi" zapaljivim komentarima Bakira Izetbegovića.

"U 2022. godini građani BiH zaslužuju bolje od lidera koji pozivaju na etničke podele i podstiču etničke napetosti. Građani BiH zaslužuju lidere koji će raditi na opštem dobru i donositi teške odluke neophodne da BiH osigura svoje mesto u evroatlantskoj zajednici naroda. Istinska posvećenost saradnji i kompromisu a ne implicitnoj pretnji pribegavanjem nasilju, potrebni su za rešavanje problema ove zemlje koji se pogoršavaju", navodi se u izjavi, prenela je Hina.

Ambasada je reagovala na Izetbegovićev istup na predizbornoj tribini SDA u mestu Hadžici pored Sarajeva gde je izjavio da Bošnjaci imaju pripremljen odgovor "za ne daj Bože".

Informer

Bakir Izetbegović



"Prebrojali smo se. I koliko lovaca imamo, i koliko mladih ljudi, i koliko imamo instruktora na dronovima, i tako dalje. Neću dalje, ali samo da znate", kazao je Izetbegović.

Iz opozicije su mu odmah odgovorili da neprimereno huška na rat, a u brojnim reagovanjima političara iz Republike Srpske prevladale su ocene da to čini samo zbog izbora.