• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Mondo

27.07.2022

18:06 >> 18:11

Da li je doktorka koja je izvršila samoubistvo bila žrtva "sajber nasilja"?!

printscreen

Balkan

Da li je doktorka koja je izvršila samoubistvo bila žrtva "sajber nasilja"?!

Podeli vest

Doktorja Branka Pekić-Semiz izvrčila je samoubistvo u Bolnici "Srbija" u Istočnom Sarajevu. Brojni prijatelji i kolege opraštaju se od poznate doktorke, a u više objava na društvenim mrežama ističe se da je Pekić – Semiz bila žrtva "sajber nasilja"

“Tvoje dostojanstvo i tvoj snažni karakter nije mogao da podnese brutalni linč kojem si bila izložena proteklih meseci, a zdravstveni, pravni sistem nije učinio ništa da te zaštiti i da ti omogući uslove da se odbraniš od optužbi. Da li ima lekara koji radi, a da ne greši? Nema. Da li lekar treba da odgovara za svoje greške? Treba. Ali kao i svaki drugi građanin, pred sudom u pravičnom postupku. Neko ko nije iz medicinske struke teško može da shvati da je svaki slučaj drugačiji, da se u čoveku često krije veliki broj neotkrivenih dijagnoza koje mogu da prouzrokuju fatalne komplikacije, da naše bolnice imaju svoja ograničenja na koja ni jedan lekar ne može da utiče. Da li ta greška, ako je bilo, treba da zanemari sve dobro što je taj lekar uradio tokom svog života! …Na nama ostaje da čuvamo uspomenu na tvoj lik i delo i da pružimo snažan otpor sajber nasilju i onima koji su na ovako brutalan način zloupotrijebili javni prostor i doveli do gašenja jednog plemenitog života”, navodi se u jednoj od objava kolege tragično preminule doktorke.


U objavi na Fejsbuku oglasila se i ambasadorka BiH u Grčkoj Milica Ristović - Krstić, koja navodi da je odlazak doktorke veliki gubitak za Istočno Sarajevo i bolnicu u kojoj je radila.

"Dragi prijatelji i sugrađani, tzv. sajber nasilje je nešto što se može desiti svima nama. Neko zna da se nosi sa tim, neko ne, uprkos svim svojim znanjima i kvalitetima. Niko nije zaslužio javni linč zbog posla koji obavlja, a ona ga je, sigurna sam, obavljala najbolje što je znala. Svakom je njegova bol najveća, svakom je njegova sudbina najteža, ali o svojim postupcima moramo dobro razmisliti jer mogu imati dalekosežne posljedice. Pravda se traži pred pravosudnim institucijama, a ne na društvenim mrežama", navela je Ristović – Krstić.


Iz Bolnice "Srbija" su saopštili da je doktorka Pekić – Semiz bila jedan od najvećih stručnjaka u ovoj bolnici, specijalista ginekologije i akušerstva-subspecijalista perinatologije koja je pomogla da na svet dođe više od 2.500 beba.

 

 

“I poslednjeg dana u operacionoj sali uspešno je obavila porođaj carskim rezom. Još jedan novi život, život jedne devojčice stigao je na ovaj svet. Istog dana u Kulturnom centru Istočno Novo Sarajevo trebala je da održi predavanje o reproduktivnom zdravlju žena. O ovoj temi sigurni smo, nije bilo boljeg predavača”, saopštili su.

Iz policije su kratko potvrdili da je obavljen uviđaj, da je utvrđeno da nema elemenata krivičnog dela i da se u ovom slučaju radi o samoubistvu.

Nezvanično saznajemo da je Pekić – Semiz počinila samoubistvo u starom objektu nekadašnje bolnice Kasindol, te da je ostavila oproštajno pismo.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija