15.09.2022.

18:01

Foto: printscreen

Planeta

DŽANA KAPIĆ, ZAPAMTITE NJENO IME! Mlada heroina zatekla stravičan prizor, dok su drugi bili u šoku, ona je u nekoliko poteza pokazala da dolaze sjajne generacije lekara

Iako je prizor na koji je naišla bio stravičan, ona je instinktivno reagovala i nije se dvoumila da priđe i ukaže pomoć povređenima.

Džana je znala da je potrebno što pre izvršiti trijažu među povređenima koji su bili u automobilu koji je završio u jarku. Ostali prolaznici koji su se zaustavili na mestu nesreće, od šoka se nisu setili ni Hitnu pomoć da pozovu. Džana im je rekla da to urade i da naglase da je potrebno da pošalju minimalno dva vozila.

Njen potez naišao je na veliko oduševljenje javnosti, a ona je poručila svima da nauče osnovne tehnike pružanja prve pomoći kako bi uvek bili u mogućnosti da pruže prvu pomoć sebi ili drugima do dolaska službe Hitne medicinske pomoći.

Džana je mnogima vratila veru u ovu humanu profesiju i pokazala da ipak dolaze nove generacije lekara spremne da uvek postupe po Hipokratovoj zakletvi.

Živa bila devojko - stoji na Fb stranici "Zanimljuvo" koja je objavila celu priču.