08.01.2023.

11:03

Foto: Tanjug/AP

Planeta

"SRPSKA JE UZ MILOŠA I STEFANA!" Dodik poslao poruku SRPSKOM NARODU na KiM, najavio SVEČANI DEFILE u ISTOČNOM SARAJEVU!

Dodik je istakao da je ponosan i na srpski narod kada vidi koliko voli svoju zemlju.

"Republika Srpska je naša najveća svetinja, naš život. Ima dovoljno širine i ljubavi za sve dobre ljude, svih vera i nacija. Proslava 9. januara je dan našeg okupljanja, dan njenog rođenja i dan kada se sećamo svih onih koji su dali život da bismo imali svoju zemlju i svoju slobodu", napisao je Dodik na Instagramu.

On je naveo da će obeležavanje Dana Republike početi danas polaganjem venaca palim borcima, zatim dodelom odlikovanja zaslužnim institucijama i pojedincima, te svečanom akademijom.

"S velikom radošću iščekujemo i sutrašnji defile, koji će ove godine biti održan u Istočnom Sarajevu", dodao je Dodik, preneo je RTRS.

Predsednik Srpske istakao je da ga posebno raduje to što će ove godine početi još jedna lepa praksa, a to je dodela zlatnika bebama rođenim na dan rođenja, kako je rekao, najvoljenije Republike.

"Želja mi je da ova aktivnost postane tradicija i da radost ovog velikog dana osete i naši najmlađi stanovnici rođeni 9. januara", naveo je Dodik.

Dodik je komentarisao i vest o ranjavanju srpskih dečaka kod Štrpca na KiM i naveo da je radost slavlja Božića pomutila strašna vest o tom monstruoznom napadu, koja je potresla sve u Republici Srpskoj.

"Republika Srpska je uz Miloša i Stefana, i sve naše ljude na Kosmetu", poručio je Dodik.

Centralne manifestacije povodom obeležavanja Dana Republike Srpske biće održane danas u Banjaluci i sutra, 9. januara, u Istočnom Sarajevu. U Banjaluci su povodom proslave Dana Republike danas i sutra planirane obustave saobraćaja, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova.