13.01.2023.

15:05

Foto: facebook.com/printscreen

Planeta

STIGAO OBDUKCIONI NALAZ! Ovo je uzrok smrti mladog poštara Miloša Stamatovića!

Ovo je za Vijesti potvrdila viša tužiteljka Lepa Medenica.

Podsetimo, telo dvadesetpetogodišnjeg poštara Miloša Stamatovića pronađeno je 20. decembra u Botunu. Njegov nestanak nekoliko dana pre toga prijavile su kolege iz Pošte Crne Gore, nakon što se nije vratio da razduži smenu.

"U Višem državnom tužilaštvu u Podgorici, kako je javnost već ranije obaviještena, formiran je predmet povodom pronalaska beživotnog tijela muškarca M.S., čije beživotno tijelo je izvučeno iz rijeke u mjestu Botun dana 20.12.2022. godine, te je od strane tužilaštva istog dana data naredba za obdukciju tijela, koji obdukcioni zapisnik je u međuvremenu dostavljen ovom tužilaštvu i iz istog proizilazi da je smrt nastupila uslijed utopljenja", objasnila je Medenica.

Tužiteljka ističe da je tužilaštvo donijelo naredbu za DNK, trasološko, toksikološko i grafološko veštačenje - koja su u toku:

"Dok je ovom tužilaštvu dostavljen nalaz vještaka za digitalnu forenziku, kao i izuzeti video materijal sa nadzornih kamera, čija analiza je u toku. Nakon svestrane analize svih prikupljenih podataka i dokaza, tužilaštvo će donijeti odluku u predmetu", kazala je Medenica.