15.01.2023.

12:23

Foto: printskrin RTRS

Planeta

POLICIJA JE UZ DECU SVE DOK NE NAPUSTE BiH! Ambasador Đorđević objavio OBEĆANJE Sarajeva - SVI ODGOVORNI ĆE BITI PROCESUIRANI!

"Imamo obećanje da će svi odgovorni biti procesuirani. Treba da vidimo kako se desilo, šta se desilo. Moje iskustvo u Sarajevu govori da postoje ovakve kvazi-strukture spremne da urade tako nešto. Kada istraga bude završena, obavestiću javnost o svemu", rekao je Đorđević za Tanjug.

Amabasador je naveo da su huligani napali četiri osobe iz Beograda i da je jedna ranjena.

"Stanje ranjenog je dobro. On je sinoć, nakon intervencije lekara, otpušten iz bolnice, otišao je u hotel da bude sa svojom decom. U pitanju je, dakle, jedan od roditelja. Ima dve ubodne rane, jedna u nogu, druga u leđa. Zbog jakne nije ubod u leđa bio toliko jak. Ipak, čovek je u šoku", naveo je Đorđević.

On je istakao da roditelji, ne samo dece iz FK Zvezdara, već i ostalih ekipa koje su na turniru, žele da ostanu do kraja takmičenja u Sarajevu, i poručio da će se do kraja dana, po završetku, vratiti u Srbiju.

"Neke ekipe su već otišle, završava se turnir. Ljudi iz kantonalne policije su korektni, dali su obezbeđenje svima, i što se tiče tog dela, deca i roditelji su bezbedni. Policija je uz decu i biće na svim putnim pravcima kada se budu kretali ka Srbiji. Insistirali smo da nam se dostavi izveštaj kako bi se stvar razjasnila do kraja", zaključio je ambasador Đorđević.