02.05.2023.

19:59

Foto: AP/Photo

Planeta

DODIK BESAN NA SAVET MINISTARA! Godinama ignorišu gasovod iz Srbije, a sada pokreću priču o "južnoj konekciji"?!

- Na zadnjem radnom sastanku s predstavnicima 'trojke' rečeno je da razvojni projekti neće biti zaustavljani. A jedan od razloga zašto nije održana poslednja sednica Saveta ministara je upravo tačka dnevnog reda o gasovodu. Onda se nakon toga dodaju druge tačke dnevnog reda, a ta konekcija izostavi. To nije dogovor i ne može biti. Sada ide njihova priča o južnoj konekciji. To je samo novo uslovljavanje. Ali, mi nemamo ništa protiv stavljanja te južne konekcije na dnevni red sednice Saveta ministra - napisao je Dodik na Tviteru.

On je naglasio da priča o gasovodu iz Srbije traje već 15 godina i da se zna da BiH treba da da formalnu saglasnost za dodirnu tačku.

- Svih ovih godina pokušavali smo da se dobije formalna saglasnost za gasovod i dalje ne razumemo zašto ne može - naveo je Dodik, prenosi Srna.

Kako je ranije najavljeno, Savet ministara trebalo bi da razmatra Sporazum između BiH i Republike Srbije o izgradnji gasovoda "Nova istočna interkonekcija", kao i izgradnju gasovoda Južna interkonekcija, kojom bi se Bosna i Hercegovina spojila na hrvatsku gasnu mrežu.