10.05.2018.

18:50

Foto:

Planeta

(VIDEO/FOTO) RUSI TVRDE! ČAK 28 IZRAELSKIH F-15 I F-16 NAPALO SIRIJU, ISPALILI 60 RAKETA: Asad oborio polovinu!

Napad je trajao od 1:45 do 3:45, a izveden je uz objašnjenje da su izraelske pozicije na Golanskoj visoravni tukle iranske snage koje se nalaze na teritoriji Sirije.

Meta izraelskih aviona i raketnih jedinica bili su položaji iranskih snaga, ali i sirijska PVO oko Damaska i na jugu Sirije.

Tel Aviv je objavio da je atakovao "iransku bazu kod Damaska", a njegov ministar odbrane - Avigdor Liberman - izjavio je da su bila pogođena bezmalo sva gađana iranska vojna infrastruktura i dodao da je to bio "odgovor na raketne napade sa tih položaja na Golansku visoravan".

Portparol izraelskog generalštaba Jonatan Konrikus saopštio je da se radilo o jednoj od najvećih vazdušnih operacija njegove zemlje. A sasvim sigurno najvećoj "protiv iranskih ciljeva".

(VIDEO) EVO KO JE VETERAN KOGA JE PUTIN SPASIO OD OBEZBEĐENJA NA PARADI POBEDE!

 
Podataka o razaranjima, nanetoj šteti i žrtvama zasad nema, a Konrikus je naveo: "Naš primarni zadatak je bio da nanesemo dugoročnu štetu iranskom vojnom potencijalu u Siriji".

Izraelski mediji su objavili kartu sa "35 bombardovanih tačaka" na teritoriji Sirije".

Iran je saopštio da nije imao nikakve veze sa "raketnim udarom po Izraelu".

MAKRON BEZ DLAKE NA JEZIKU: Trampova odluka o sporazumu sa Iranom je greška!

- Raketna paljba sa teritorije Sirije bila je reagovanje sirijske armije na izraelsku agresiju. U Siriji nema iranskih vojnih baza. Izrael laže. Kontraudar je izvela Sirija posle napada sa strane Izraela. Tel Aviv mora shvatiti da se situacija promenila i da njegova agresija neće ostati bez odgovora - izjavio je Hasan Bejgi, zamenik predsednika komiteta iranskog parlamenta za nacionalnu bezbednost i spoljnu politiku.

KJEV NA DONBAS KREĆE 3. JUNA: Porošenko planira blickrig, ubeđen da se PUTIN NEĆE UMEŠATI ZBOG SP U FUDBALU!

Sirijska armija je pozicije izraelske armije na Golanskoj visoravni gađala višecevnim raketnim bacačima.

Golan, sirijsku stratešku visoravan, osvojio je Izrael 1967. godine i anektirao je 1981. godine, što međunarodna zajednica nikada nije priznala.

Tagovi: