• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: sputnjik

09.05.2018

23:35

KJEV NA DONBAS KREĆE 3. JUNA: Porošenko planira blickrig, ubeđen da se PUTIN NEĆE UMEŠATI ZBOG SP U FUDBALU!

Vesti

KJEV NA DONBAS KREĆE 3. JUNA: Porošenko planira blickrig, ubeđen da se PUTIN NEĆE UMEŠATI ZBOG SP U FUDBALU!

Podeli vest

Poznati ruski politikolog Sergej Markov opisao je scenario osvajanja samoproglašenih republika u Donbasu. Početkom juna, ukrajinska vojska planira blickrig protiv Donbasa, uslovljajajući Kremlj ili da izda narodne republike ili će Kijev uticati da Svetsko prvenstvo u fudbalu ne bude realizovano

Oba scenarija idu u prilog Kijevu. Markov je svoju tezu potkrepio činjenicama da NATO planira da izvrši vojne vežbe na ruskoj granici početkom juna, piše Nezavisimaja gazeta.

Postalo je sasvim jasno da će izbiti novi rat u Donbasu. U Rusiji 14. juna počinje Svetsko prvenstvo u fudbalu. U periodu od 3. do 15. juna biće izvedene vojne vežbe na ruskoj granici, u baltičkim zemljama u kojima učestvuje 19 zemalja. 

To naravno nije napad na Rusiju, već upozorenje da Rusi ohlade glavu. NATO smatra da se baš u tom periodu mogu usijati ruske glave. Zašto? Odgovor je očigledan, u to vreme će doći do ratnih huškanja u Donbasu. Rusija će se naći pred teškim izazovom: ili Donbas ili Svetsko prvenstvo u fudbalu, napisao je Markov na društvenim mrežama.

Prema njegovim rečima, u periodu od 3. do 5. juna može početi rat. 

SRBIJI SE U VAŠINGTONU SPREMA PAKAO! Britanija, Francuska, Nemačka i SAD prave STRATEGIJU ZA OTIMANJE KOSOVA?!

- U pitanju je plan prema kojem ukrajinska vojska u roku od nedelju dana treba da slomi vojsku Donbasa i Luganska i onda će se Moskva naći pred izborom: da nemo posmatra vojnu intervenciju u Donbasu i da realizuje Svetsko prvenstvo u fudbalu ili da uključi rusku vojsku u sukob i da se suoči sa bojkotom Prvenstva - smatra Markov. Sličan scenario blickriga u Donbasu ranije je opisao Igor Strelkov.

(VIDEO) SRBI OD KALAŠNJIKOVA NAPRAVILI NEŠTO JOŠ NEVIĐENO: Nema više uvoza pušaka ZA NAŠU VOJSKU!

Plan vojnih vežbi NATO-a na ruskoj granici opisan je na estonskom portalu EER:

- U junu će u baltičkim zemljama, Poljskoj i na Baltičkom moru biti realizovana serija vojnih vežbi Severnoatlantske alijanse. Od 3. do 15. juna u Letoniji, Poljskoj, Estoniji i Litvaniji biće održana međunarodna vežba 'Sajber napad', u kojoj će učestvovati 18.000 vojnika iz 19 zemalja-članica NATO-a i partnera Alijanse."

AP/fotomontaža

Za učešće na tim vojnim vežbama iz Nemačke u Letoniju i iz Češke i Poljske u Litvaniju biće poslato blizu 11.000 jedinica vojne tehnike iz SAD.

SRPSKA ĆE SPREČITI SARAJEVO DA NA NJENOJ TERITORIJI SMESTI MIGRANTE: Dodik: Sve ćemo ih vratiti u Federaciju!

U Letoniju će ta tehnika stići preko tzv. Suvalskog korodora, graničnog dela između Letonije i Poljske, koji se graniči sa Kalinjingradom na zapadu i sa Belorusijom na istoku. Istovremeno će u Litvaniji biti održana i nacionalna vežba „Grom Perkunusa" u kojoj će učestvovati skoro 9.000 vojnika, kao i vežba "Čvrst kobalt" u regiji Kaunas.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Petković sa nemačkom ambasadorkom: Priština svakodnevno generiše nove krize!
Politika

Petković sa nemačkom ambasadorkom: Priština svakodnevno generiše nove krize!

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković sastao se danas sa ambasadorkom Savezne Republike Nemačke u Republici Srbiji, Nj.E. Anke Konrad, sa kojom je razgovarao o sve težem položaju srpskog naroda u pokrajini, gde, kako je naveo, Priština umesto normalizacije i deeskalacije situacije svakodnevno generiše nove krize na terenu.

16.04.2024

15:26

IDEA potpisala trogodišnji ugovor sa Beogradskim maratonom i najavila donaciju defibrilatora Crvenom krstu Beograd
Društvo

IDEA potpisala trogodišnji ugovor sa Beogradskim maratonom i najavila donaciju defibrilatora Crvenom krstu Beograd

Danas je održana konferencija za medije povodom potpisivanja novog trogodišnjeg ugovora o strateškoj saradnji Beogradskog maratona i brenda IDEA, kao i donacije aparata AED (automatski eksterni defibrilatora) Crvenom krstu Beograd od strane fondacije Heroji Beogradskog maratona i kompanije Mercator-S, a koji će biti postavljeni na javnim površinama u Beogradu, i biti dostupni za efikasno spasavanje života naših sugrađana.

16.04.2024

15:24

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Tragičan kraj srpskog specijalca! Nastradali podoficir iza sebe ostavio suprugu i troje dece!
UDARNO SAOPŠTENJE

Tragičan kraj srpskog specijalca! Nastradali podoficir iza sebe ostavio suprugu i troje dece!

Ronioci 72. brigade za specijalne operacije zajedno sa pripadnicima ronilačke jedinice Žandarmerije i pripadnicima Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova pronašli su jutros beživotno telo zastavnika Mijodraga Toškovića koji je prilikom jučerašnje realizacije redovnih vežbovnih aktivnosti desantiranja iz helikoptera na vodenu površinu nestao u kanalu Dunav-Tisa-Dunav.

16.04.2024

10:57

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija