24.01.2019.

20:25

Foto:

Planeta

DŽON BOLTON: Bela kuća ukida prihode Maduru, novac ide SAMOPROGLAŠENOM GUAIDU?!

- U skladu s našim priznanjem Huana Guaida kao ustavnog, tehničkog predsednika Venecuele, smatramo da ti prihodi moraju da idu legitimnoj vladi. Veoma je komplikovano - rekao je Bolton, prenosi AP.

Nakon što se proglasio za privremenog predsednika Venecuele, što su mnoge zemlje, na čelu sa SAD, podržale, usledio je ljutiti odgovor Madura, koji je prekinuo diplomatske odnose sa SAD i dao rok od 72 sata američkim diplomatama da napuste zemlju. 

Uprkos tome što Guaido sve više dobija podršku međunarodne zajednice, Madura podržava vojska. 

VENECUELA PRED LIBIJSKIM SCENARIJOM! SAD ruši Madura kao i Gadafija 2011! Pred Vašingtonom je ipak, jedna OZBILJNA PREPREKA!



On je na vlast došao 2013. godine, nakon smrti Uga Čavesa. 

U maju prošle godine osvojio je drugi šestogodišnji predsednicki mandat, ali su njegovi glavni protivnici tvrdili da je izborni proces bio praćen mnogobrojnim neregularnostima.

Kritičari ga optužuju da su životni standard i socijalno stanje u Venecueli, po njegovom dolasku na vlast, drastično pogoršali, a da se sama zemlja suočila sa nedostatkom osnovnih životnih namirnica. 

Zbog toga su protiv njega tokom 2014. godine otpočele masovne i nasilne demonstracije, koje i danas traju.

(FOTO/VIDEO) AMERIKA PRIZIVA RAT U VENECUELI, CELI SVET SE DIGAO NA NOGE! Rusija odmah pokazala zube, Kina i Turska uz Madura! NATO saveznici SAD uz pobunjenu opoziciju!

 

VLADIMIR PUTIN PODRŽAO MADURA: Predsednik Rusije izrazio podršku LEGITIMNIM VLASTIMA VENECUELE!

Tagovi: