28.01.2019.

21:53 >> 22:21

Foto:

Planeta

BELA KUĆA UVELA SANKCIJE NAFTNOM SEKTORU VENECUELE! NA STOLU I VOJNA OPCIJA! Bolton: Vojska u Karakasu da prihvati mirnu primopredaju vlasti!

Amerika će uvesti sankcije državnoj naftnoj kompaniji Venecuele PDVSA, saopštio je savetnik američkog predsednika za državnu bezbednost Džon Bolton.

On je dodao da Amerika blokira imovinu kompanije u vrednosti od sedam milijardi dolara. Upitan da li je moguća vojna intervencija, Bolton je odgovorio: "Predsednik (Tramp) je bio jasan. Sve opcije su na stolu!", prenosi ABC.

SAD traže od vojske koja je priklonjena predsedniku Nikolasu Maduru da prihvati mirni transver vlasti, javlja BBC.

Predsednik Parlamenta Venecuele Huan Guaido prošle nedelje se proglasio za privremenog šefa države, a Sjedinjene Američke Države su ga priznale.

Aktuelni predsednik države Nikolas Maduro sebe je nazvao ustavnim predsednikom, a predsednika Parlamenta "marionetom Sjedinjenih Američkih Država". Kanada, Argentina, Brazil, Čile, Kolumbija, Kostarika, Gvatemala, Honduras, Panama, Paragvaj, Peru i Gruzija takođe su priznali Gvaida za privremenog predsednika.

Rusija smatra da je Maduro legitimni predsednik Venecuele.

AMERIKA IMA 302 MILIONA BARELA RAZLOGA DA PRAVI HAOS U VENECUELI! Zašto SAD žele da svrgnu predsednika zemlje koja ima NAJVEĆE NAFTNE REZERVE NA SVETU?!

Tagovi: