• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: eia.gov/forbes.com

24.01.2019

13:02

AMERIKA IMA 302 MILIONA BARELA RAZLOGA DA PRAVI HAOS U VENECUELI! Zašto SAD žele da svrgnu predsednika zemlje koja ima NAJVEĆE NAFTNE REZERVE NA SVETU?!

Vesti

AMERIKA IMA 302 MILIONA BARELA RAZLOGA DA PRAVI HAOS U VENECUELI! Zašto SAD žele da svrgnu predsednika zemlje koja ima NAJVEĆE NAFTNE REZERVE NA SVETU?!

Podeli vest

Jedan od glavnih razloga direktnog mešanaj SAD u pokušaj državnog udara u Venecueli je nafta budući da ova latinoamerička zemlja ima najveće dokazane rezerve nafte na svetu - 302 milijarde barela!

To pokazuju podaci američke Administracije za energetske informacije (EIA). Ako se u obzir uzme naftno bogatstvo ove Latinoameričke države potpuno je jasno zbog čega je Amerikancima u interesu da svrgnu Madura i na vlast dovedu ljude koji će raditi u interesu SAD.

Uprkos impozantnim rezervama nafte, proizvodnja nafte u Venecueli je padu. U maju prošle godine iznosila je 1,4 miliona barela po danu, a prema prognozi EIA-e, mogla bi pasti na manje od milion barela dnevno, što znači da bi Venecela mogla ispasti sa liste 20 najvećih proizvođača nafte na svetu.

 

 

Razlozi za tu situaciju su višestruki. Državna naftna kompanija PDVSA je od strane vladajućeg establišmenta doživljavala kao privatno vlasništvo iz kojeg se kupovao socijalni mir tako što se sirova nafta domaćim kompanijama prodavala sa gubicima. Potpuni sunovrat krenuo je padom cene nafte 2014. godine, a kasniji rast nije doneo mnogo profita, pre svega zbog propale proizvodne infrastrukture. 

ZAHAROVA BRUTALNO PROZVALA ZAPAD ZBOG VENECUELE! Ovo je dokaz kako se napredno zapadno društvo DIREKTNO meša u stvari jedne suverene države!

S druge strane, Venecuela naftom namiruje dugove po kreditima, pre svega Rusiji i Kini, pa novac pristiže od samo polovine izvezenih barela. Podaci EIA govore da su najredovnije isplate od strane SAD. 

(VIDEO) RAT NA ULICAMA KARAKASA, AMERIKA PRIZIVA HAOS! Jake eksplozije i sukobi policije i demonstranata! SAD UDARA KONTRU MADURU: NE POVLAČIMO SVOJE DIPLOMATE IZ VENECUELE!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Vlado

pre 5 godina

"Huan Guaido proglasio se u sredu u Karakasu privremenim predsednikom Venecuele pred hiljadama simpatizera koji su protestovali protiv venecuelskog predsednika Nikolasa Madura." Sjedinjene Države, Engleska, Francuska i još neke zemlje su ga priznale!! Zar vam nije poznata ovaTROJKA razbijača svetskog poretka?! I onda nekima nije jasno zašto se predstavnici Engleske ambasade nalaze na protestima u Beogradu!!!

DEDA RAKA

pre 5 godina

Gde god nafta zamiriše Jenki pruža šapu, silom kroji granice, crta novu mapu !

Izbori 2024

Vesti

Tači se pitao za sve! Svedok u Hagu Ramiz Ćerići potvrdio lanac komande u tzv. OVK!
Politika

Tači se pitao za sve! Svedok u Hagu Ramiz Ćerići potvrdio lanac komande u tzv. OVK!

Svedok Ramiz Ćerići, koji je bio zapovednik bataljona u 121. brigadi tzv. OVK u operatinoj zoni Paštrik, potvrdio je danas na suđenju bivšim liderima tzv. Oslobodilačke vojske Kosova Hašimu Tačiju, Jakupu Krasnićiju, Redžepu Seljimiju i Kadriju Veseljiju pred Specijalizovanim sudom u Hagu da je "OVK imala imala jedinstven lanac komande na čelu sa Glavnim štabom".

23.04.2024

18:29

TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)
Live TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)

Šta se zaista desilo 14. aprila? Odgovor Izraela na napad Irana je pomalo čudan. Navodno Iran je pokušao nuklearni napad na Izrael. Na ovu temu u "Info danu" govorio je Nikola Vrzić, glavni urednik portala RT. Uživo u program javio se pilot Stevan Ignjatović koji je detaljnije govorio o avionima koji su sposobni da nose nuklearne bombe.

23.04.2024

16:13

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)
Live TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)

Život pod terorom Aljbina Kurtija na Kosovu i Metohiji još uvek predstavlja ogroman problem za Srbe koji tamo žive, a Zapad, sa svojim licemernim ponašanjem i dvostrukim aršinima, ne doprinosi rešavanju situacije. Na ovu temu u "Info jutru" televizije Informer govorio je predsednik Društva lobista Srbije Nenad Vuković.

23.04.2024

12:40

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija