03.04.2019.

23:03

Foto:

Planeta

PRLJAVA IGRA! AMERIKANCI VEŽBALI NUKLEARNE NAPADE NA RUSIJU: Moskva odgovorila istom merom, NOVI HLADNI RAT ULAZI U AKTIVNU FAZU!

Renomirani  američki list, specijalizovan za geopolitičke i vojne i bezbednosne teme, navodi da su ti strateški bombarderi tokom 14. i 20. marta „izveli imitaciju nuklearnog napada na Rusiju“ i da im je jedna od „meta“ bila komanda ruske Baltičke ratne flote.


Vojna avijacija RF oba puta je slala lovce koji su držali pod kontrolom V-52.

Precizirala je da su 20. marta njeni Su-27 prisilili dva američka strateška bombardera da se udalje od zapadnih granica Rusije.

Potom je – 29- marta – povukla simetričan potez. Poslala je dva svoja nuklearna bombardera Tu-160 u vazdušni prostor iznad zapadne akvatorije Severnog ledenog okeana. Sa zadatkom da se „okrenu prema SAD“.

Poruka je bila odmah shvaćena, iako Pentagon i dalje tvrdi da su njegovi strateški bombarderi – zajedno sa savezničkim - uvežbavali „zajednička dejstva na planu borbe protiv globalnih problema“.

(VIDEO) HOĆE LI RUSIJA OVO MIRNO GLEDATI?! SAD: NATO ĆE BRANITI UKRAJINSKE BRODOVE U KERČKOM MOREUZU!

National Interest je komentar povodom stvorene situacije zatražio od Hansa Kristensen, eksperta za nuklearno naoružanje koji zastupa Sjedinjene Države, a on je ocenio:

„Novi hladni rat ulazi u svoju aktivnu fazu“.

Tagovi: