02.11.2019.

15:17

Foto:

Planeta

NARKOMAN UŠAO U VRTIĆ I ZAKLAO DEČAKA (6) NA SPAVANJU! Rekao je da mu je satana zauzvrat obećao VEČNI ŽIVOT!

Ruski narkoman Denis Pozdejev (36) iz arktičkog grada Narjan-Mar ušetao je u četvrtak u jedan vrtić i na spavanju zaklao dečaka Kirila Savenkova (6). Monstrum je brzo uhapšen, a policiji je ispričao da mu je satana obećao večni život ako ubije dete.

Večni život

Satana mi je naredio da ubijem dete i obećao mi da će me nagraditi večnim životom
Denis Pozdejev

Prema navodima policije, Pozdejev je, naoružan nožem i nadrogiran, ušetao u vrtić "Bajka" dok su deca spavala tokom popodneva.

- Čuvar je Pozdejeva pustio da uđe bez provere jer ga je pomešao sa roditeljem jednog od mališana. Kad se ubica našao u zgradi, ušao je u prvu spavaonicu prepunu dece. Izvadio je nož i nasumice izabrao žrtvu. Došao je do kreveta u kojem je spavao mali Kiril. Dečaku je hladnokrvno nožem prerezao vrat i pustio ga da iskrvari - saopštili su zvaničnici ruskog Istražnog komiteta.

SILOVAO I UBIJAO ŽENE, PA IM SEKAO GENITALIJE! Uhapšen najgori serijski ubica u Novosibirsku

Oni su dodali da u trenutku napada vaspitačice nisu bile u spavaonici, već u sobi pored.

- Čim su čule čudne zvuke, vaspitačice su uletele u spavaonicu, gde su zatekle jeziv prizor. Mali Kiril ležao je u lokvi krvi sa prerezanim vratom. Jedna vaspitačica ga je uzela u naručje, pokušavajući da mu zaustavi krvarenje, ali detetu nije bilo spasa - ispričali su istražitelji.

Majka i otac u šoku

Jelena i Konstantin Savenkov, roditelji ubijenog dečaka, u šoku su posle jezivog zločina. Majka je ispričala da su je vaspitačice pozvale dok je bila na poslu i kazale joj da se desilo "nešto strašno".
- Mislila sam da je Kiril pao i slomio nogu. U panici sam uletela u vrtić. Branili su mi da odem u spavaonicu, ali sam morala da uđem i vidim svoje dete. Kiril je ležao na podu, a telo mu je bilo pokriveno ćebetom. Na krevetu pored, posteljina i jastuk bili su krvavi. Taj prizor nikad neću zaboraviti - rekla je očajna Jelena.

U metežu koji je nastao, Pozdejev je pokušao da pobegne iz vrtića, ali ga je obezbeđenje zaustavilo i pozvalo policiju. Monstrum je odveden u lokalnu stanicu policije, a istražiteljima je ispričao da je imao halucinacije.

- Satana mi je naredio da ubijem dete i obećao mi da će me nagraditi večnim životom. Pomislio sam da je usnuli dečak čudovište i momentalno sam ga zaklao. Čitam mnogo knjiga o crnoj magiji i slušam glasove koji mi naređuju šta da radim - rekao je Pozdejev policajcima.

Zločinac je zadržan u pritvoru, a u međuvremenu su istražitelji pretresli njegov stan. Tamo su pronašli papir sa nekoliko osnovnih informacija o vrtiću "Bajka", uključujući radno vreme i broj dece koji ga pohađa. Zbog toga veruju da je ubica planirao zločin i da je s namerom izabrao da ubije dete baš u tom vrtiću. Istovremeno, policija je uhapsila i čuvara vrtića koji je pustio monstruma da uđe u zgradu.

Tagovi: