02.12.2019.

16:33

Foto:

Planeta

ZAHAROVA POKOPALA UKRAJINSKOG POLITIČARA! Jednoj ruskoj oblasti NIJE SE SVIDELO u vašoj zemlji!

Ona je tako prokomentarisala izjavu potpredsednika Vlade Ukrajine za evropske i evroatlantske integracije Dmitrija Kulebe o spremnosti Kijeva da „prisvoji nekoliko ruskih oblasti".

- Jedna ruska oblast već je bila u sastavu Ukrajine i nije joj se tamo svidelo- rekla je Zaharova.

Ranije se predsednik Državne dume Vjačeslav Volodin osvrnuo na pokušaje ukrajinske delegacije da prekinu govor ruskog predstavnika na forumu o pitanjima manjina UN u Ženevi, rekavši da nacionalizam i ugnjetavanje malih naroda može dovesti do raspada Ukrajine. 

Nakon toga je Kuleba izjavio da je Ukrajina spremna da prisvoji nekoliko ruskih oblasti „zbog uspostavljanja istorijske pravde, demokratske uprave i uvođenja evropskih standarda života“.

Ruski general-major Sergej Lipovoj je izjavio da je saopštenje Kulebe „neumesno“, jer su mnoge oblasti koje je Ukrajina dobila u sovjetsko vreme u početku pripadale drugim zemljama. 

UNIŠTILI SU SVE I POSVAĐALI SE SA SVIMA! Zaharova: Ukrajina je primer SAMOUNIŠTENJA!

- Ukrajina je dobila ogroman broj teritorija zahvaljujući velikodušnosti sovjetske vlasti, koju toliko mrze. Pa kada mrzite, onda dajte Lvovsku oblast Poljskoj, Zakarpatsku oblast Mađarima i Slovacima, a Černivačku oblast — Rumunima. Sve te zemlje su 40-ih godina ušle u sastav SSSR-a, a ne Ukrajine- objasnio je Lipovoj.

AMER SE ZBUNIO! Ne ume da objasni ZAŠTO KRIM NISU PRIZNALI KAO RUSKU OBLAST, vadi se na DRUGAČIJU SITUACIJU!

Krim je postao ruski region posle referenduma održanog u martu 2014. godine, na kojem se ogromna većina građana Krima i Sevastopolja izjasnila za ujedinjenje sa Rusijom.

Tagovi: