15.12.2019.

09:30

Foto:

Planeta

OVOM RAKETOM UDARAJU NA RUSE I KINEZE! Amerikanci razvili i testirali PROJEKTIL za UNIŠTAVANJE POKRETNIH CILJEVA na nebu i vodi! (VIDEO)

Ovo je saopštio za časopis „Brejking difens“ američki general Džon Raferti.

Prema njegovim rečima, na evropskom ratištu raketa će se prvenstveno koristiti kao kontramera ruskim sistemima za protivvazdušnu odbranu. Ona, istovremeno, treba da se u Tihom okeanu suprotstavi kineskim ratnim brodovima.

General je naglasio da bi raketa trebalo da zameni taktički raketni sistem ATACMS. Ova raketa će biti manjih dimenzija u odnosu na svoju prethodnicu. To će omogućiti da se u kontejnere sistema stavi više punjenja.

- Napravili smo presedan u tome kako razvijamo, ali i testiramo ove sisteme. Čitav ovaj program je veoma agresivan u svakom smislu- izjavio je američki general.

List navodi da je uspešna raketna proba PrSM-a izvedena na poligonu „Vajt sends“ u Novom Meksiku 10. decembra. Raketa je prešla oko 240 kilometara i pogodila sve ciljeve.

- Na prvom letu išli smo do kraja, i videli smo snažnu ratnu detonaciju, što je nešto na šta smo najponosniji. Nismo uopšte spavali, ali ni treba, jer nam adrenalin žestoko radi- kazao je on za "Brejking difens". 

OVI BOMBARDERI SU NOĆNA MORA ZA AMERIKANCE! Tajna služba SAD OTKRILA KINESKE VOJNE PLANOVE, a evo šta su razlozi za STRAH... (FOTO/VIDEO)

Raketa PrSM mogla bi da uđe u službu 2023. godine. Dve godine kasnije planirano je da se ona obnovi i opremi funkcijom praćenja i uništavanja pokretnih ciljeva.

Tagovi: