• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/kurir.rs/logicno.com

14.12.2019

09:10

OVI BOMBARDERI SU NOĆNA MORA ZA AMERIKANCE! Tajna služba SAD OTKRILA KINESKE VOJNE PLANOVE, a evo šta su razlozi za STRAH... (FOTO/VIDEO)

Vesti

OVI BOMBARDERI SU NOĆNA MORA ZA AMERIKANCE! Tajna služba SAD OTKRILA KINESKE VOJNE PLANOVE, a evo šta su razlozi za STRAH... (FOTO/VIDEO)

Podeli vest

Kina razvija ne jedan nego dva nova nevidljiva bombardera, koji će imati do sad nepoznate tehničke sposobnosti, tvrdi američka odbrambena obaveštajna agencija

Narodnooslobodilačka vojska Kine već je govorila o strateškom bombarderu H-20 koji za vazduhoplovne snage razvija kompanija Xian Aircraft Industrial Corporation, ali postoji još jedan stelt bombarder koji je, prema nedavnom pisanju medija, prava noćna mora za Amerikance.

U pitanju je stelt bombarder, koji nosi oznaku JH-XX, pokazuje izveštaj američke odbrambene agencije DIA.

Kineske vazdušne snage bi mogle, tako, da postanu prva “vazdušna ruka” na svetu koja je aktivirala radarski lovac-bombarder, čija je glavna misija napad na daleku zemlju.

Podsetimo, ostali stelt borbeni tipovi, uključujući američke vojne F-22 i F-35, ruske vazdušne snage Su-57 i PLAAF-ove J-20 i J-31, uglavnom su lovci vazduh-vazduh ili kombinuju sposobnosti napada u vazduhu sa sposobnostima napada na prizemne ciljeve.

Vazdušna baza Pentagona u Guamu, ključno područje za američke ratne avione koji deluju nad zapadnim Pacifikom, glavni je potencijalni cilj novih kineskih bombardera.

- Stelt tehnologija igra ključnu ulogu u razvoju ovih novih bombardera koji će verovatno dostići početne operativne sposobnosti najkasnije do 2025. Ovi novi bombarderi će imati dodatne mogućnosti, s nadogradnjom punog spektra u poređenju sa trenutnim operativnim flotama bombardovanja, pa će u svom dizajnu koristiti mnoge borbene tehnologije pete generacije- piše u izveštaju DIA.

Novi, JH-XX mogao bi da dopuni ili zameni postojeće borbene bombardere JH-7, dok će veći H-20, koji bi mogao da bude sličnih veličina i mogućnosti američkog B-2 stelt bombardera, da leti uz PLAAF-ov novi Bombarder H-6K.

H-6K je nadograđena verzija sovjetskog bombardera Tu-16, koja je prvi put poletela 1952.

- Varijanta H-6K, koju Kina postavlja u većem broju, integriše samostojeće naoružanje i sadrži efikasnije turbo ventilatore u redizajniranom krilu- upozorava DIA, navodeći da je to nosač aviona za novu krstareću raketu CJ-20 koja je slična američkoj raketi Tomahavk.

- Ova letelica produženog dometa može da nosi šest LACM-ova, pružajući PLA-u sposobnost udaljenog, odvojenog i preciznog napada koji može doseći Guam- stoji u izveštaju DIA, u kome se dodaje da H-6 može da nosi težak teret do udaljenosti od 1600 km, dok JH-7,  može da pređe 900 km. Nejasno je koliko bi se H-20 i JH-XX mogli kretati.

NATO U PANICI ZBOG KINE! Alijansa prvo potcenjivala Kineze, a sad su PRETNJA! OVO SU RAZLOZI ZA STRAH...

Osim što se kineske vazdušne snage obogaćuju novim bombarderima srednjeg i dugog dometa, one proširuju geografsko područje preko kog bombarderi deluju, šaljući više aviona izvan “prvog ostrvskog lanca” koji vodi od ruskog Kurilskog ostrva na jug do Japana, a potom na Filipine.

Novi bombarderi, kako pišu mediji, takođe mogu da nose nuklearno oružje.

- Smeštanje bombi omogućilo bi Kini prvu verodostojnu nuklearnu trijadu sistema isporuke raspršene po zemlji, moru i vazduhu, položaj koji se od hladnog rata razmatrao radi poboljšanja održivosti i strateškog odvraćanja- navodi američka agencija.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Goran

pre 4 godine

A B-3 Black Manta stealth bombarder, pa jedan je sletio prosle godine na aerodrom pored Skoplja na 2 sata, , izgleda kao deltaplan, pa bila je u SAD cela spijunska afera kako su kinezi ukrali planove za dizajn, zato i ovi novi kineski i lice na americki bombarder

mihailo

pre 4 godine

Ako su zadate performance iste za oba aviona onda MORAJU da izgledaju indentično jer zakoni fizike jednako važe za sve... Nema tu mesta za "dizajnerske" ekstravagancije jer kompjuteri određuju svaki detalj konstrukcije. To je veštačka intelegencija na delu. Na čoveku je samo da odabere šta hoče.

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija