18.04.2020.

19:18

Foto:

Planeta

(FOTO) OVO JE ITALIJA ČEKALA, MRTVAČNICA U BERGAMU VIŠE NIJE PUNA MRTVAČKIH SANDUKA! Vest koja se plasira pod oznakom HITNO!

Ta fotografija i tvit najbolje pokazuju koliko je stanje bilo tragično, posebno u Lombardiji, koja izlazi iz teške faze zdravstvene krize s 23.000 umrlih.

Bergamo, čiji je gradonačelnik Đorđo Gori, član Demokratske stranke, u Italiji smatraju gradom mučenikom covida-19. 

U drugom tvitu gradonačelnik je napisao da je između 1. marta i 12. aprila umrlo 795 sugrađana. To je više od službenih podataka o umrlima od te bolesti u gradu (272) u koje se ubrajaju samo testirane osobe koje su umrle. Brojne žrtve covida-19 umiru bez testiranja, posebno ako nisu hospitalizovane. 

Tokom krize gradske pogrebne službe nisu uspevale pratiti ritam umiranja i tela su slana u druge regione na kremaciju. Još u petak je jedan takav konvoj krenuo s glavnog bergamskog groblja.

MILO, OVO TI SRBI NEĆE ZABORAVITI! VASKRŠNJU LITURGIJU PRENOSIĆE HRVATI, SARAJEVO, ALI NE I RTCG! Crna Gora nikad nije bila ovako ponižena!

Italija je objavila u petak značajno veći broj ozdravljenja (više od 2.500). U Lombardiji je broj obolelih na intenzivnom lečenju pao na ispod hiljadu prvi put u mesec dana.

Informer

U toj regiji je prošle nedelje počelo testiranje zdravstvenih radnika u više stotina najzahvaćenijih gradova, među kojima su Bergamo, Breša, Lodi,  Kremona i Milano.

NE ZNA SE KO JE LUĐI, ŠIPTARI ILI EU?! Kurti napao Lajčaka, očekuje da ubedi Srbiju da odustane od razmne teritorija! Lajčak odgovra da Brisel "opet analizira sporazume Beograda i Prištine"!

Ipak, naučnici, a pre svih Valter Rikardi upozorava da je potreban oprez i da je prerano za veliki optimizam.

- Drugi talas korone nije pretpostavka već izvesnost. Zato je važno ne žuriti s ublažavanjem mera jer nam preti drugi talas pre leta - rekao je Rikardi, inače savetnik Svetske zdravstvene organizacije (SZO).

Ovako je mrtvačnica u Bergamu izgledala do pre samo nekoliko dana!!!

Preminule od Korone odvozili su vojni kamioni, a krematorijumi su bili zatrpani telima stradalih!!!