21.06.2020.

10:34

Foto:

Planeta

NEVIĐENI SKANDAL! Lažni lekar decu obolelu od raka lečio uljem koprive, sve uverio da je ugledni stručnjak i kolege mu se divile

Od 2016. godine u Grčkoj se najednom pojavljuje ugledni lekar dr Nikolaos Kondos, inače neurolog i onkolog. Međutim, kako je kupko počeo da se odmotava i grčka policija je imala pune ruke posla, pre nego što je pre nekoliko dana uhapsila 47-godišnjeg "lekara" u Koropiju.

Koliko se dobro predstavljao na mrežama svedoči činjenica da su se čak neki ugledni lekari divili njegovim alternativnim metodama lečenja, a da je među pacijentima imao i mnoge monahe sa Svete Gore.

(FOTO) ALBANAC RAKIJOM OTROVAO SRBE! UŽAS NA KiM, NAŠI LJUDI U PANICI! Ne zna se koliko ih je umrlo, mnogi su oslepeli!

Lečio teške oblike raka uljem koprive

Metode koje je predlagao pacijentima za lečenje pokazale su se katastrofalnim i kao rezultat tri osobe - uključujući i dvoje dece su preminule bez da su dobile adekvatnu i konvencionalnu medicinsku negu.

Tako su najteži pacijenti oboleli od raka umesto prave terapije dobijali ulje koprive, timijana i kantariona za koje je ovaj ugledni "doktor" tvrdio da će ih izlečiti od raka. Zapravo svim pacijentima je pričao da je on sam brao biljke i pripremao ulja.

Osim toga, pacijentima je davao iscrpan program ishrane vitaminima i tečnim rastvorima, dok je u manastirima Atike distribuirao kreme za svaki dermatološki problem.

Informer

Da zlo bude veće, apelovao je pacijentima da prestanu sa konvencionalnim lečenjem i slede njegove terapije, koje su uključivale nepoznate tečnosti i ulje kanabisa.

"Rekao nam je da ću videti ćerku u venčanici, a sada je mrtva"

Govoreći u jutarnjem programu TV ANT1 majka 14-godišnje žrtve nadrilekara je ispričala kako se upoznala sa "lekarom" u Atini, prvo putem mejlova u kojima se potpisivao kao neurolog i onkolog.

- Rekao nam je da je radio u izuzetnom istraživačkom centru u Švajcarskoj u kojem se, naravno, leči Šumaher, te da se vratio jer želi da leči svoj narod. Rekao je i da postoji pionirska, ne alternativna terapija koju je odobrila FDA (Svetska agencija za lekove) - ispričala je nesrećna žena, piše Telegraf.

Osam meseci je slušala pogrešne savete dr Kondosa, za šta je čak i bio plaćen 19.502 evra od strane roditelja.

14-godišnjakinja je bila na operacija i bila podvrgnuta lečenju na osnovu protokola, ali njeno zdravlje se pogoršalo i roditelji su počeli da brinu.

Tada su upoznali roditelje 16-godišnjeg dečka koji je imao istu bolest, a koji su preporučili dr Nikolaosa Kondosa kao velikog stručnjaka.

"Lekar" je odmah iskoristio priliku i savetovao 14-godišnjakinji da promeni način lečenja i sledi njegova upustva što je rezultiralo smrću oba deteta.

Nadrilekar je svojom prevarom takođe, usmrtio i 76-godišnjeg muškarca koji mu je za lečenje ostavio čak 17.000 evra tokom 6 meseci lečenja.

Kako kaže ćerka vremešnog muškarca, njen otac je nadrilekara upoznao u jednom manastiru u Volosu u kojem su ga monasi smatrali vrhunskim onkologom, koji je veoma poštovan u Grčkoj i svetu.

Nadrilekar je uhapšen i protiv njega je podneta optužnica za niz zlodela koje je prethodnih godina učinio.