28.07.2020.

19:21

Foto:

Planeta

PLANETA SE NE ZAGREVA, JAPANSKI NAUČNICI ZASTRAŠILI SVET: Novi ledeni period na Zemlji počeće MNOGO PRE NEGO ŠTO MISLITE!

A japanski naučnik Masajuki Ikeda, koji na Prirodno-matematičkom fakultetu Univerzitetu u Tokijudrži predavanja o kosmičkim istraživanjima koja se tiču naše planete, tvrdi da nas kroz samo sto godina čeka "novo ledeno doba".

Ikeda je vodeći autor studije o uticajumonsuna na klimu i razvoj dinosaurusa pre 10 miliona godina.

On i ostali autori studije oslonili su se na teoriju Milutina Milankovića o kolebanju količine sunčeve svetlosti i radijacije na Zemlji u dužim vremenskim periodima koje uslovljava promena ugla nagiba Zemljine ose u odnosu na ravan njene orbite.

Ikeda i njegovi saradnici - koji tvrde da će ledeni period nastupiti kroz jedan vek, "sa plus/minus korekcijom u zavisnosti od čovekove emisije ugljendioksida" - posebno naglašavaju:

- Verovatno nastupa epoha, koja će trajati i u narednih 10 miliona godina, koja će biti povoljno vreme za žive vrste koje su prilagođene vlažnoj i hladnijoj klimi - rekao je.

(VIDEO) KOG LOVCA ĆE ODABRATI VOJSKA SRBIJE - MIG 35 ILI SU-30?! Odluka o novom borbenom avionu do kraja godine!

U studiji Ikede i njegovih kolega računa se sa opadanjem koncentracije ugljendioksida, pomeranjem "ugla naklona" i određenim zahlađenjem klime na Zemlji.

Ukazuje se da je upravo smanjenje koncentracije ugljendioksida pre oko 212 miliona godina praćeno jakim monsunima - u Trijasu - dovelo do povećanja veličine dinosaurusa i njihovog širenja po planeti.

MAĐARI RAZOBLIČILI LICEMERJE ZAPADA KAD JE MOSKVA U PITANJU: Oni kao mrze Ruse, dele lekcije onim koji sarađuju sa Putinom, a ispod žita...

U septembru 2019. je međunarodni tim naučnika zaključio da je jedna od najvećih katastrofa u istoriji Zemlje - globalno ledeno doba - nastala zbog sudara dva velika asteroida između orbita Marsa i Jupitera.