11.08.2020.

18:32

Foto:

Planeta

NEMCI ODBRUSILI AMERIMA! OVAKO BRUTALNA PORUKA NIJE VIĐENA NIKAD! Ne mešajte se, gledajte svoja posla, Rusi i "Severni tok 2" vas se ne tiču!

"Sankcije između partnera definitivno su pogrešan put", rekao je Mas tokom zajedničke konferencije za štampu sa ruskim kolegom Sergejem Lavrovim u Moskvi, dodajući da bi svaki pokušaj sprečavanja završetka gasovoda predstavljao kršenje suvereniteta njegove zemlje.

- Na kraju, ostaje naša suverena odluka odakle ćemo dobijti energiju. Nijedna zemlja nema pravo da diktira evropsku energetsku politiku pretnjama. To neće imati uspeha.
 
Mas je u ponedeljak rekao da je izrazio "nezadovoljstvo" američkom državnom sekretaru Majku Pompeu, nakon što su američki zakonodavci zapretili "razarajućim zakonskim i ekonomskim sankcijama" protiv nemačke firme koja učestvuje u projektu.

"POLITIČKA BOMBA" PRED IZBORE U CRNOJ GORI! Da li će bivši NAJBLIŽI SARADNIK KRENUTI PROTIV DIKTATORA?!

Nemački mediji su prošlog meseca izvestili da je Stejt department, Ministarstvo finansija i Ministarstvo energetike upozorili evropske izvođače na potencijalne posledice učestvovanja u izgradnji gasovoda.

Vašington izražava glasno protivljenje izgradnji "Severnog toka 2", koja je prošle godine privremeno zaustavljena nakon što su SAD zapretile brodovima uključenim u projekat sankcijama.

Američki predsednik Donald Tramp nedavno se požalio da je Nemačka nezahvalna sprovodeći energetske sporazume sa Rusijom.

Informer

- Nemačka plaća Rusiji milijarde dolara godišnje za energiju, a mi bismo trebali da zaštitimo Nemačku od Rusije. O čemu se to radi? - saopštio je Tramp na Tviteru.

Gasovod vredan 11 milijardi dolaa, u vlasništvu ruskog "Gasproma", udvostručiće količinu ruskog prirodnog gasa prema Nemačkoj. Moskva je osudila stav Vašingtona kao nelojalnu konkurenciju i obećala da će razviti novu strategiju za završetak gasovoda ako SAD krenu napred sa sankcijama.