19.08.2020.

15:53

Foto:

Planeta

LUKAŠENKO NAREDIO VOJSCI: Pratite kretanje NATO snaga i ne "STIDITE SE" da krenete ka njima!

- Ministarstvo odbrane treba da obrati posebnu pažnju na kretanje snaga NATO-a na teritoriji Poljske i Litvanije. Treba da pratimo kuda se kreću i šta smeraju. Međutim, u ovom trenutku vidimo njihove planove. To nas posebno ne zabrinjava, ali neke činjenice, posebno u smeru Grodna, nas teraju na razmišljanje - rekao je Lukašenko.

AMERIKANCI OPASNO PROVOCIRAJU KINU! Evo gde su smestili špijunski avion naoružan najmodernijom tehnologijom za elektronsko ratovanje! (FOTO)

NOVI ŠPIJUNSKI SKANDAL! Norveška proteruje ruskog diplomatu!

On je izjavio da "obavezno treba preduzeti mere i ne stideti se izvoditi našu vojsku, tehniku u pravcu njihovog kretanja".

- Moramo kontrolisati to pitanje. Posebno u Grodnu (zapadna Belorusija). Jer postoji veća želja da se tamo destabilizuje situacija, nego u Minsku - dodao je beloruski predsednik.

- Zveckati gusenicama na granici sa Belorusijom, održavati vojne vežbe je kontraproduktivno. Oni to treba da znaju i da odgovaraju, ako se nešto desi - rekao je Lukašenko.

Ruski predsednik je naložio Pograničnom komitetu da pojačaju zaštitu granice, kako u zemlju ne bi ušli "militanti i oružje", kao i sredstva za finansiranje protesta.

BONUS VIDEO:

LAZAR 3 JE NAŠE ČEDO I NAŠE ČUDO! Ovo je novo borbeno vozilo Vojske Srbije

Ministarstvo odbrane ponosno na svoje vazduhoplovstvo snažnije nego ikada (Video)