• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

19.08.2020

12:55

AMERIKANCI OPASNO PROVOCIRAJU KINU! Evo gde su smestili špijunski avion naoružan najmodernijom tehnologijom za elektronsko ratovanje! (FOTO)

Vesti

AMERIKANCI OPASNO PROVOCIRAJU KINU! Evo gde su smestili špijunski avion naoružan najmodernijom tehnologijom za elektronsko ratovanje! (FOTO)

Podeli vest

Tajvanska vojska negira tvrdnje da je američki špijunski avion sleteo na ostrvo, prenose lokalni mediji

Tajvanski mediji objavili su informacije agencije za praćenje avio saobraćaja da je američki špijunski avion sleteo u glavni gradi, Tajpej. Međutim, tajvanski zvaničnici su demantovali ove tvrdnje pozivajući medije da se "ne bave špekulacijama".

TERORISTIČKI NAPAD U BERLINU! Iračanin izazvao niz sudara, povređeno 6 osoba! (FOTO/VIDEO)

OTVORENA SEZONA LOVA NA AMERIČKE DRONOVE U SIRIJI! Pentagon ćuti, pao i najmoderniji MQ-9 koji košta 16 miliona!? (VIDEO)

Tajvan se trenutno suočava sa velikim tenzijama zbog američko-kineskih vojnih aktivnosti u Južnokineskom moru.

Agencija za praćenje avio saobraćaja objavila je u utorak da je američki špijunski avion "Lokid EP-3E ARIES II" opremljen najsavremenijom tehnologijom za elektronsko ratovanje sa registracijom 157318 sleteo na severu Tajvana.

 

 

- Najčudnije je to što je avion uzleteo sa aerodroma u Tajpeju i leteo ka istočnokineskom moru, da bi se nakon što se dva puta vraćao, uputio ka jugu i unutrašnjosti zemlje - prenela je ova agencija.

Ovo je drugi put od petka da je ovaj avion primećen na severu Tajvana.

U međuvremenu je američki razarač naoružan navođenim raketama prošao kroz tajvanski moreuz nakon završene vojne vežbe sa mornaričkim snagama Japana.

 

 

- Američki razarač prošao je rutinski kroz tajvanski moreuz 18. avgusta pridržavajući se međunarodnog prava. Ratni brod predstavlja posvećenost Amerike za slobodnu i otvorenu Indo-Pacifičku plovidbu. Američki brodovi i avioni će nastaviti da plove i lete svuda gde im međunarodno pravo to omogućava - saopštila je 7. američka komanda koja je zadužena za Južnokinesko more.

Kineska Istočna komanda obavestila je da je poslala avione i brodove da motre na američki razarač koji je prošao kroz tajvanski moreuz.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija